Bruxelles, din nou sub alertă teroristă

11
A fost alertă teroristă azi-dimineață la Bruxelles, la centrul comercial City 2, aflat la capătul străzii Neuve, cunoscută ca fiind stradă de ”shopping”. Conform presei belgiene, poliția a primit un apel dimineață, în jurul orei 5.30, un bărbat anunțând că poartă asupra sa o centură explozivă.

Autoritățile au anunțat că au identificat bărbatul și au analizat centura, dar au concluzionat că aceasta era un falsă, fiind făcută din sare. Cu toate acestea, până la noi ordine, magazinele de pe strada Neuve au rămas închise, iar cirulația a fost redeschisă în zonă – inclusiv intrările la stațiile de metrou – doar după verificări ale polițiștilor belgieni.

De remarcat că în această dimineață, mai toți polițiștii din stațiile de metrou erau activi. La un moment dat, prin stațiile oamenilor legii s-a anunțat ceva ce a nelinișitit mare parte din oamenii care mergeau spre metrou. Neiniștea a pornit de la faptul că mai mulți polițiști (cel puțini patru au fost cei care au trecut pe lângă mine, pe scara rulantă) au pornit în aceeași direcți, în ritm alert și aproape alergând pe scările rulante care coborau spre stația de metrou.

Nu este prima alertă teroristă de care Bruxelles are parte în aceste zile: săptămâna trecută a fost o alertă care a vizat un fast-food și, din nou, centrul comercial City 2: sâmbătă, 18 iunie, mai multe stații de metrou au fost închise din cauza măsurile de securitate, iar duminică, 19 iunie, Gara Centrală a fost evacuată, în jurul prânzului, din cauza unor valize suspecte.

Autoritățile belgiene au făcut, în noaptea de vineri spre sâmbătă, percheziții de amploare în toată zonă Bruxelles și au dus mai multe persoane la audieri, reținând, la final, opt suspecți.

La acest moment, în Bruxelles este nivelul trei de alertă (din patru), iar soldați înarmați la metrou, gări și instituții este o imagine cu care belgienii s-au obișnuit și care a devenit parte a peisajului zilnic, după atentatele din 22 mertie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.