CRPE, EFOR, FHR, GDS și IR cer demisia Președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu

8

Centrul Român de Politici Europene (CRPE), Expert Forum (EFOR), Freedom House România (FHR), Grupul pentru Dialog Social (GDS) și mișcarea civică Inițiativa România(IR) cer demisia imediată a Președintelui Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu.

Cerem demisia Președintelui Senatului întrucât acesta a solicitat partidelor parlamentare să blocheze cererile de ridicare a imunității parlamentarilor în dosarele penale instrumentate de Direcția Națională Anticorupție.

Ca președinte al Senatului, al doilea om în stat, domnul Tăriceanu nu are dreptul să facă uz de funcție pentru a ataca și discredita instituții independente ale statului și să folosească tribuna Senatului pentru a determina încălcarea principiului separației puterilor în stat, prevăzut de art. 1 al Constituției României.

Domnul Tăriceanu, însă, ca Președinte al Senatului, a folosit funcția publică pe care o deține pentru a bloca activitatea unei instituții independente a statului și pentru a instiga o instituție politică, din sfera puterii legislative, împotriva sistemului judiciar.

În calitate de persoană privată, domnul Tăriceanu va avea posibilitatea și libertatea de a critica orice instituție a statului dorește, fără a mai instiga împotriva înfăptuirii justiției.

2 Comentarii
  1. ana.arsene spune

    ácest om nu mai reprezinta vointa poporului si totusi face abuz de putere si incalca grav legiile tarii .Asa ca trebuie sa isi dea demisia daca nu vrea trebuie sa fie demis prin proteste de strada

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.