Fără precedent : PSD Suceava rămâne fără listă de consilieri locali pentru primărie

9
Aceasta a fost contestată în instanță de către un sucevean, iar magistrații de la Judecătoria Suceava au admis contestația. Social democrații au făcut apel, acesta urmând să se judece astăzi, 28 aprilie 2016. Tot astăzi se judecă şi contestația asupra candidaturii lui Tiberius Brădățan pentru funcția de primar.

Se spune că de fapt diavolul stă în detalii. După mai multe bâlbe cu lista de consilieri locali, cei de la PSD Suceava au reușit joi, 21 aprilie. să-și lanseze candidatul pentru fotoliul de edil al municipiului reședință de județ și propunerile pentru deliberativul local. Listele au fost analizate de Biroul Electoral Local și au fost afișate în cursul zilei de luni 25 aprilie. Numai că ceea ce judecătorul de la Biroul Electoral al Circumscripţiei nr.1 Suceava și restul comisiei electorale au considerat a fi corect prin hotărârea nr 9/2016, Vasile Cioban, un localnic, a contestat în instanță. Mai exact acesta a sesizat mai multe nereguli privind completarea listelor de susținători, precum absenţa adresei complete, a cetăţeniei *(fiind completate cu abrevierea RO), a datei de naştere, a seriei şi numărului actului de identitate ale persoanelor din listele de susţinători. De asemenea, a fost reclamat faptul că acţiunea de strângere de semnături s-a efectuat în corturi în care s-au făcut gratuit şi analize medicale.

Cei de la PSD au fost practic prinși în off-side, iar Judecătoria Suceava a anulat, ieri, hotărârea Biroului Electoral Municipal Suceava, de a admite lista de candidaţi ai PSD la Consiliul Local Suceava. Astăzi se va judeca și recursul, iar decizia va fi definitivă. De asemenea tot în Joia Mare se va judeca și contestația aceluiași Cioban Vasile privind candidatura lui Tiberius Brădățan pentru fotoliul de primar.

Rămâne de văzut dacă șeful organizației municipale a PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donțu, va reuși să scoată un ”iepure din pălărie” și să ”dreagă busuiocul”. În partid a pornit un val imens de nemulțumiri, mai ales pentru că s-a lăsat depunerea candidaturilor pentru ultimele momente, iar în clipa de față nu se mai pot remedia listele.

1 Comentariu
  1. […] Fără precedent : PSD Suceava rămâne fără listă de consilieri locali pentru primărie […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.