Fetele care au speriat Vestul. Episodul 3 – Arad: Boghicevici (PNL) și Ignuța (PSD) plasate pe locuri eligibile și nu prea

18

Dornice să se arate electoratului ca europene, moderne și elevate, partidele au plantat ici-colo pe listele lor candidate care să echilibreze prezența masivă a masculilor în competiția electorală. Pe locuri eligibile și nu prea.

Episodul 3: ARAD

gianina-ignuta AradGianina Dacia Ignuța

Locul 4 pe listele PSD pentru Senat

Fiindcă nu e dreptate pe lume, după ce a servit cu ardoare PDL-ul, când partidul era pe cai mari, apoi, cu și mai mare însuflețire PSD-ul, când acesta a venit la butoane, ajungând să conducă organizația județeană de femei a PSD, Gianina Ignuța a prins abia locul 4 pe o listă care începe cu Mihai Fifor, unul dintre admiratorii ei, așa cum lista arădeană de la Camera Deputaților îl are în cap pe mentorul său Dorel Căprar.

Bărbații cinici care au încurajat-o să tragă pentru partid au uitat cât de greu a răzbit ea în viață, angajată ani de zile la CET Arad, de unde a fost concediată. Baroul din Arad i-a respins cererea nr.431/2010 de primire ca avocat cu scutire de examen, așa că a trebuit să se refugieze în Baroul Mehedinți, acest „Caracal al avocaturii”, cum îl numea un jurnalist hâtru.

Totuși, cu vasta experiență de la CET și fără sprijin din partea soțului, comisar de poliție, a găsit un loc tocmai potrivit pentru o juristă: la universitatea de stat arădeană, unde a binemeritat pentru consiliere juridică un salariu mai mare decât salariul unui profesor plin, cu Contractul nr. 533/27.03.2015. Era și timpul: pe rolul instanțelor se află Dosarul nr.16283/55/2016 care încuviințează executatea silită a numitei Gianina Ignuța de către ING Bank pentru un credit nerambursat. Noroc că serviciile i-au fost răsplătite de partid și cu un loc în consiliul de administrație al SANEVIT plătit cu 1200 lei pe lună.

Că listele electorale mint, că acolo doamnele sunt decorative, avea să afle neobosita Gianina abia când liderii PSD s-au exprimat public.

Ne-a interesat să avem oameni dintr-o paletă cât mai largă de profesii, oameni care au dovedit de-a lungul carierei că pot realiza ceva în zona în care activează … să avem şi tineri, să avem şi doamne…, declara pentru stiripesurse.ro, la depunerea listelor.

Mihai Fifor, unul dintre susținătorii ei. Dorel Căprar, alt admirator, a pus punctul pe i:

Ne propunem un mandat de senator şi trei de deputaţi.

Voila!

Boghicevici_ClaudiaClaudia Boghicevici

Locul 3 pe listele PNL pentru Camera Deputaților

După opt ani în Parlamentul României, deputata Claudia Boghicevici (41 de ani) și-a dat demisia în iulie și a acceptat funcția de vicepreședintă la Consiliul Județean Arad, „un fel de retrogradare”, cum spunea livearad.ro.

Acum, dacă socotim funcțiile deținute de politiciană – de la inspector, director economic la Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială Arad, asta mai la începuturi, apoi deputat PDL și ministru al Muncii în cabinetul Răzvan Ungureanu –,  pare într-adevăr cam puțin. Cu un doctorat și cu un pogon de masterate și diplome, printre care indispensabilele cursuri la Academia Națională de Informații și la Universitatea Națională de Apărare, Claudia Boghicevici a fost „sedusă și abandonată”, cum formula presa locală, de șeful PNL, Gheorghe Falcă, și exilată pe locul 3 pe o listă unde ar fi putut fi prima.

Cațavencii o treceau pe deputată printre frumoasele elegante ale Parlamentului, alături de Raluca Turcan și Elena Udrea, la concurență cu top-pesedistele Cătălina Ștefănescu și Ana Birchall.

Degeaba a făcut turul televiziunilor, degeaba e bine cu jurnaliștii, geaba a prezentat un bilanț triumfal cu 98 de inițiative legislative din care 9 legi promulgate, cu 274 luări de cuvânt, cu 201 declarații politice și 171 de interpelări, locul pe listă n-o avantajează.

Nemilos, uitând că în 2012 Claudia și-a găsit la spital soțul bătut măr de echipa de campanie a USL, șeful Falcă a trecut-o la coadă după mai tânărul Glad Varga, fiindcă și la PNL s-au cerut pe listă tineri, așa cum s-au cerut și doamne. La fel ca la PSD, că ăsta e trendul în politică. Bizar este că pe locul 5 de pe aceeași listă apare însuși Falcă, primarul Aradului, acum șef de campanie al PNL. La mișto, că așa se fac listele, de ochii electoratului.

 

1 Comentariu
  1. […] existat și unele răzvrătiri, dar au fost eliminate succint din prim planul public. Uneori înlocuiți chiar cu „adversarii” politici. Oamenii nu au murit de foame, dar capacitatea lor de a implica alți tineri spre dezvoltarea […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.