INTERVIU. Angela Cristea, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România: „Preşedinţia Consiliului UE este un test pentru România, la zece ani de la aderare”

19

Reporter: Cărui fapt se datorează prezenţa dumneavoastră, în aceste zile, la Constanţa?

Angela Cristea: Participăm la Târgul de Carte Gaudeamus, organizat de Radio România, cu o expoziţie despre istoria Uniunii Europene şi am folosit această ocazie şi pentru a purta o discuţie cu cetăţenii care sunt aici, în Mamaia, fie ei locuitori ai Constanţei, fie turişti, despre Uniunea Europeană, despre rolul României în UE şi despre viitorul UE, pentru că suntem acum într-o perioadă de dezbatere şi consultare publică privind cele cinci scenarii posibile pentru viitorul UE.

Ca întotdeauna, cel mai greu a venit prima întrebare, iar apoi nu se mai opreau întrebările şi opiniile, pentru că ne interesează şi opiniile, ne interesează ce gândesc oamenii, ce preocupări au, ce temeri au. Astfel de discuţii ne ajută şi pentru că astfel reuşim să combatem ideea potrivit căreia se iau decizii într-un spaţiu închis şi cumva misterios, adică la Bruxelles, iar Bruxelles este foarte departe. Am explicat că Bruxelles e reprezentat în România prin echipa pe care o coordonez, că suntem acolo ca să răspundem la întrebările oamenilor şi ca să transmitem întrebările lor către decidenţii de la Bruxelles.

R.: Cât de pregătită este România pentru preşedinţia Consiliului UE, pe care trebuie să o preia în 2019?

A. C.: Am urmărit comunicatele de presă ale Guvernului pe această temă şi am abordat, desigur, acest subiect în întâlnirile pe care le-am avut cu reprezentanţii Guvernului şi ai Parlamentului şi, după părerea mea, lucrurile sunt în linie dreaptă şi pe drumul cel bun. Eu nu am niciun fel de emoţie sau stress privind preşedinţia României. Sunt convinsă că va fi o preşedinţie de succes.

Pentru interviul integral, click aici.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.