Oprișan pierde, din nou, în justiție, în fața jurnaliștilor. Sebastian Oancea câștigă definitiv procesul cu baronul de Vrancea

41

Magistrații Curții de Apel Galați s-au pronunțat în procesul intentat de președintele PSD&Consiliul Județean Vrancea, Marian Oprișan, jurnalistului Sebastian Oancea. Judecătorii gălățeni au confirmat soluția dată de Tribunalul Brăila, la începutul acestui an, și au respins acțiunea șefului PSD Vrancea, ca nefondată. Oprișan ceruse daune de 200.001 lei în urma publicării articolului ”Nababii contractelor pe bani publici din județ: deputați, ziariști și sponsori de partid, cu probleme penale”.

 

Nu este prima dată când Marian Oprișan îl dă în judecată pe jurnalistul Sebastian Oancea și pierde în instanță. Este, practic, a patra acțiune în instanță a lui Oprișan împotriva colegului nostru. Și, de fiecare dată, Oprișan a pierdut. Nu știm dacă, și după acest eșec, șeful PSD Vrancea va înțelege că mai sunt jurnaliști care își fac meseria, dincolo de intimidări, presiuni, oferte, promisiuni, telefoane, interese etc.

 Detalii aici
Articolul care a făcut obiectul acestui proces poate fi recitit aici. Vă invităm să vă delectați.
Pe pagina sa de facebook, Sebastian Oancea a oferit și alte amănunte:

”Dragi prieteni, după 3 ani de târât prin tribunalele Vrancea și Brăila, am câștigat, la Curtea de Apel Galați, procesul în care Marian Oprișan îmi cerea 200 001 lei pentru că i-aș fi prejudiciat imaginea în articolul „Nababii contractelor pe bani publici”, publicat în Vrancea 24 și Initiativa pentru o Justitie Curata. Avocații Adrian Toni Neacsu și Bogdan Nechita mi-au fost apărători și au pledat cauza profesionist. Alături mi-au fost și ONG-urile pentru apărarea jurnaliștilor: Freedom House România și ActiveWatch Romania, precum și Razvan Martin, Liana Ganea și Cristina Guseth care au intrat ca intervenienți în proces. Recursul poate fi admis numai pe chestii procedurale, din câte am înțeles. Una peste alta, tot ce am scris acolo e certificat de două instanțe la care am câștigat. Adică: falimentul SC Drumuri și Poduri a fost cauzat de Oprișan iar o mână de băieți deștepți, apropiați ai baronului, câștigă an de an contracte cu statul – bani publici. PS Oprișan a spus instanței că mămica dânsului a făcut atac vascular cerebral din cauza a ceea ce scriu și m-a anunțat că mă dă din nou în judecată pentru un articol de opinie intitulat „Ultimii baroni – Portofel și Teroristul” scris împreună cu Carmen Dumitrescu. Interesant este că Oprișan a avut ca avocați firma Racotzy and Partners, o firmă de avocatură extrem de scumpă. Sper că i-a plătit din salariul de bugetar.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.