Semnal pentru Tudose: Monitorul Oficial revine la Liviu Dragnea

14

Camera Deputaților a decis ca Monitorul Oficial să revină de la Guvern în subordinea Parlamentului, relatează Hotnews.ro. Tot PSD decisese prin OUG, în 2012, să treacă Monitorul Oficial de la Parlament la Guvern.

Acum, o Propunere legislativă a PNL și USR de revenire a Monitorului Oficial la Parlament fusese respinsă de Senatul României în octombrie, dar a fost adoptată azi de Camera Deputaților, cameră decizională.

În timpul loviturii date de PSD și PNL statului de drept în 2012, printr-o ordonanță de urgență a guvernului condus de Victor Ponta, Monitorul Oficial fusese subordonat Guvernului. A fost o măsură importantă, luată atunci în contextul manevrelor de demitere a președintelui Băsescu. Premierul Ponta, și orice premier de atunci încoace, putea astfel decide ce acte legislative intră sau nu în vigoare sau ordinea în care acestea intră în vigoare odată tipărite în Monitorul Oficial.

Din argumentele PNL și USR care ceruseră revenirea Monitorului Oficial în suordinea Camerei Deputaților. Proiectul de lege respins inițial de majoritatea PSD de la Senat, a fost adoptat azi de majoritatea PSD din Camera Deputaților.

 

 

 

 

 

 

Foto: ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.