Solidaritate CSM cu jignirile judecătorului Norel Popescu care a făcut-o „maidaneză” pe ziarista Ondine Gherguț

7

Secția de judecători a CSM a votat cu majoritate de voturi respingerea raportului Inspecției Juridice care a constatat încălcarea codului deontologic de către judecătorul Norel Popescu, atunci când s-a referit la jurnalista Ondine Gherguț ca fiind „un câine maidanez în căutare de stăpân”.

Afirmațiile jignitoare au venit în timpul unei ședințe CSM, transmisă în direct, online, după ce plenul adoptase un alt raport al Inspecției Judiciare care arăta că independența judecătorului Norel Popescu nu a fost afectată de dezvăluirile publicate de Ondine Gherguț în „România Liberă”, jurnalista făcându-și datoria de „câine de pază a democraței”.„Doamna inspector [de la Inspecția Judiciară -n.n.] vorbește de câinele de pază al democrației. Doamna inspector trebuie să analizeze situația de fapt și să constate că între câinii de pază ai democrației se află și maidanezi care stau pe burtă, maidanezi care stau pe burtă și își caută stăpân, stăpân care e mânat de nu știu ce interese, dar în nici un caz de bune intenții”.

Ondine Gherguț a publicat o serie de articole în care dezvăluia, printre altele, că judecătorul Norel Popescu a fost ales în CSM cu o diferență strânsă de voturi, după ce șeful PSD Orșova i-a pus la dispoziție în mod gratuit un autocar pentru a transporta judecătorii-alegători din Mehedinți la Curtea de Apel Craiova. Conform jurnalistei Ondine Gherguț, dacă nu s-ar fi apelat la metoda „autobuzului PSD”, rezultatul alegerilor ar fi fost altul, iar Norel Popescu nu ar fi ajuns în CSM.

13227992_582794688560539_163320346_n

Respectată jurnalistă de investigații, premiată și considerată de Ambasada SUA în 2014 printre cele șase femei curajoase ale anului, Ondine Gherguț a reacționat pe pagina de facebook după decizia CSM:

„Surse: Doar trei membri CSM din 15 ar fi votat impotriva limbajului injurios folosit de dl judecator CSM Norel P. Au lipsit L.Stanciu, presedinta Inaltei Curti, C.Dumitrescu, reprezentanta societatii civile,si judecatorul Marius Tudose. A votat impotriva mea inclusiv noul procuror general al Romaniei, A. Lazar. Pentru mine au votat 3; stiu cine sunt, dar nu le pot da numele. Pot spune doar ca voi, prietenii mei, ii respectati. CSM a dat liber la limbaj injurios! Este PRECEDENT! Gata, suntem maidanezi, taraturi, porci, tampiti, oligofreni, idioti, cretini, cum vor judecatorii si procurorii sa ne gratuleze!

Cum cetateni sunt egali in drepturi, si noi, cei care nu suntem magistrati, putem sa lansam tirade de invective la adresa cui vrem. Astazi, CSM a legiferat linsajul. Plenul CSM a decis astazi ca un magistrat, membru CSM, cum este dl NOREL Popescu, POATE folosi limbaj INJURIOS pentru ca nu incalca nici o norma a Codului Deontologic. In concluzie, Plenul CSM, prin votul dat astazi, m-a facut, la randu-i, maidaneza.”

1 Comentariu
  1. Ondine Gherguț spune

    Mulțumesc, Alex Stoianovici!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.