Un primar bătăuș din județul Iași rămâne fără mandat după ce a agresat un opozant și a jignit o săteancă

9

Primarul comunei ieșene Oțeleni, liberalul Ciprian Aiojoaiei, își va pierde mandatul după ce a primit o condamnare cu suspendare pentru că l-a bătut pe un consilier local din opoziție. Aiojoaiei mai are și alte procese deschise, după ce ar fi bătut un sătean și l-ar fi accidentat cu mașina pe un altul. La locale câștigase al doilea mandat la o diferență de 60 de voturi.

Aiojoaiei fusese dat în judecată pentru comportament abuziv de o localnică  și de un consilier local PSD. Magistrații Curții de Apel Iași au decis definitiv să mențină hotărârea dată pe fondul cauzei de Judecătoria Pașcani – trei luni de închisoare cu suspendare cu referire pentru primarul bătăuș în legătură cu conflictul cu consilierul PSD, o amendă penală de 1.200 lei (10 lei x 120 de zile) cu referire la femeia care a reclamat comportamentul abuziv și interzicerea dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice timp de doi ani. Aiojoaiei trebuie să presteze 60 de zile muncă neremunerată în folosul comunității chiar în Consiliul Local Oțeleni.

12715899_1564420987210249_9008670143798294662_o

Conflictul dintre primarul Aiojoaiei și consilierul PSD Robert Benchea este unul mai vechi și cunoscut localnicilor. Benchea susține că a fost bătut de primar în momentul în care era la primărie alături de cealaltă reclamantă, Consela Adăscăliței. Femeia avea nevoie de niște documente și a fost jignită de primar. Apoi, Benchea l-a acuzat pe primar că a încercat să îl accidenteze cu mașina, în timp ce edilul a susținut public că, de fapt, consilierul local este cel care a tot încercat să provoace scandal. Într-un alt episod, Benchea nu ar fi fost de acord cu un proiect de hotărâre propus de edil, motiv pentru care Aiojoaiei i s-ar fi adresat vulgar.

Aiojoaiei a câștigat destul de strâns al doilea mandat în vară. În noaptea alegerilor, când a avut informații că nu mai poate pierde lupta, Aiojoaiei a postat pe profilul de Facebook o imagine alături de un tun, cu mesajul „V-am bombardat!” către contracandidați.

aiojoaiei_v-am_bombardat

Primarul nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri pentru a-și expune punctul de vedere.

Prefectul Marian Grigoraș susține că va elibera ordinul de supendare a funcției lui Ciprian Aiojoaiei în momentul în care va primi un referat realizat de secretarul comunei Oțeleni, în baza hotărârii definitive primite de la Curtea de Apel Iași.

Nu am fost sesizați cu privire la situația de la Oțeleni. Dacă este vorba despre emiterea unui ordin de încetare a mandatului, acesta trebuie să aibă la bază un referat din partea secretarului, precum și actele din care să rezulte motivul de încetare. Imediat ce vor fi îndeplinite condițiile menționate, voi emite acel ordin.

-Marian Grigoraș, prefect

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.