Despre Coaliția Inițiativa pentru o Justiție Curată

Proiectul Dezvoltarea Coaliției „Inițiativa pentru o Justiție Curată” îşi propune consolidarea alianţei a trei organizații ale societății civile, Freedom House România, Expert Forum şi Centrul Român de Politici Europene, care să confrunte activ, preventiv și eficient, prin expertiza cumulată, noi provocări în domeniul reformei justiției și luptei împotriva corupției.

Proiectul abordează probleme noi precum: recuperarea prejudiciilor provenite din infracțiuni, confiscarea extinsă, sustenabilitatea luptei anticorupție, monitorizarea achizițiilor publice și a dimensiunii manifestării unor fenomene precum captura statului.

Proiectul se concentrează atât pe acțiunile de consolidare a coaliției cât și pe creșterea capacității acesteia de a reacționa la evoluțiile și fenomenele relevante pentru reforma justiției și buna guvernare.

Dezvoltarea a trei instrumente de monitorizare și raportare va consolida capacitatea de monitorizare a organizațiilor membre și a coaliției.

Beneficiarii direcţi ai proiectului vor fi cele trei organizaţii dar şi instituţii publice cheie ale sistemului judiciar ori din domeniul achizițiilor publice și transparenței decizionale.

Proiectul Dezvoltarea Coaliției „Inițiativa pentru o Justiție Curată” este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Consolidarea Coaliției “Inițiativa pentru o Justiție Curată” este susținută și de Open Society Foundation.

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014.

eea-grants LOGOFondul ONG LOGOfdsc_LS3Eopensocietyinstitute