Parteneriat

fh-170-logoFreedom House România promovează și apără statul statul de drept, libertatea, democrația, drepturile omului și piața liberă. Am început în 1999 ca filială a reputatei organizații internaționale Freedom House cu sediul la Washington, iar din 2010 acționăm ca organizație autonomă.

Principala noastră activitate a fost de a contribui la profesionalizarea magistraților și jurnaliștilor, de a-i încuraja și sprijini pe aceia care aduc schimbarea în bine a României. Am lucrat cu jurnaliști, magistrați, oficiali de rang înalt din administrație și ofițeri de poliție judiciară. Am susținut presa locală din România și tinerii profesioniști din presă. În 2015, organizăm cea de-a 16 ediție a concursului „Tânărul Jurnalist al Anului”, premiind cu premii substanțiale cei mai buni tineri jurnaliști români în domenii precum Actualitate, Economie, Mediu, Afaceri Europene sau Justiție și Stat de Drept.

Am luat constant poziție când am simțit că valorile fundamentale în care credem sunt afectate de acțiuni ale unor instituții ale statului sau ale anumitor oficiali și am propus schimbări de politici și abordări instituționale. De cele mai multe ori am făcut-o alături de colegii de la Expert Forum și Centrul Român de Politici Europene, în cadrul
Inițiativei pentru o Justiție Curată.

Peste 1.000.000 de euro au fost atrași în proiectele derulate de Freedom House România și finanțate de Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Olanda, Franţa și Comisia Europeană.

Detalii pe www.freedomhouse.ro

Facebook FreedomHouse RomaniaVimeo


efor-170-logoExpert Forum (EFOR) este un think tank din Bucureşti înfiinţat de experţi cunoscuţi în politici publice şi reforma administrației. Domeniile pe care le acoperă includ: reforma administrației şi integritate; descentralizare şi finanţe publice; reforma justiţiei şi anticorupţie; politici sociale şi pensii; energie şi transporturi; sănătate; procese electorale şi cetăţenie activă.

Încă de la început, Expert Forum și-a propus să dezvolte parteneriate cu comunitatea de afaceri şi alţi actori pentru a lupta împreună pentru o guvernare mai integră şi mai responsabilă, pentru transparența bugetelor publice şi pentru politici publice predictibile, care să ţină cont de opiniile celor pe care îi vizează.

Experții Expert Forum au fost implicaţi în cele mai importante evaluări ale reformelor instituţionale în administraţia publică şi au analizat maşinăria deciziilor de politici publice în ultimii ani în România şi ţările vecine (în special Balcanii de Vest şi Moldova), prin colaborări cu Comisia Europeană, Consiliul Europei, Banca Mondială sau Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Detalii pe www.expertforum.ro

FacebookTwitterYouTube


crpe-170-logoCentrul Român de Politici Europene (CRPE) este un think tank înființat în 2009 cu scopul de a contribui la formularea de politici publice coerente, în raport cu noul statul al României de membru al UE. Misiunea CRPE o reprezintă promovarea României ca actor coerent și influent în stabilirea agendei publice și in formularea de politici în cadrul Uniunii Europene și continuarea procesului de europenizare prin buna guvernare, reforme structurale în domenii cheie, expertiză și dezbateri publice informate.

Astăzi, Centrul Român de Politici Europene este unul dintre cele mai importante think tank-uri din România, cu expertiză estinsă în domenii ale afacerilor europene: Justiție, Afaceri Interne și Anticorupție, Politica Externă și Parteneriatul Estic al Uniunii Europene (în special Republica Moldova şi Ucraina), Politica Agricolă Comună, Antidiscriminare, Educație, Energie.

Detalii pe www.crpe.ro/en

Facebook CRPETwitter CRPE