„În perioada 18 martie – 03 iunie 2016, inculpatul Moldovanu Eduard, în calitate de Șef al Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al Spitalului de Neurochirurgie „ N. Oblu” Iași și medic în cadrul acestui laborator, a pretins și primit cu titlu de mită de la mai mulți pacienți sume cuprinse între 250 – 600 lei (în total 3.300 lei) pentru efectuarea unor examene RMN, interpretarea rezultatelor și prescrierea de tratamente. Totodată, în niciuna dintre situații, inculpatul Moldovanu Eduard, beneficiind și de ajutorul inculpatului Aranyosi Dan Ionuț, nu a înregistrat în evidențele unității medicale investigațiile efectuate și sumele percepute pentru efectuarea examenelor RMN, cu consecința prejudicierii bugetului Spitalului de Neurochirurgie „N. Oblu” Iași cu o pagubă reprezentată de costul real al investigațiilor medicale”, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii ieșeni. Dintr-un comunicat remis de DNA Iași, rezultă și faptul că medicul Eduard Moldovanu a achitat Spitalului de Neurochirugie, în timpul urmăririi penale, suma de 3.750 lei pentru explorările radiologice cu plată pe care le-a efectuat. Totuși, procurorii anticorupție au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumelor de 6.740 lei, 100 de franci elveţieni, 80 lire sterline şi 80 de euro, ce aparțin inculpatului Moldovanu Eduard.
Referitor la cealaltă persoană trimisă în judecată, în perioada 11 februarie – 10 martie 2016, inculpata Rîndașu Maria Magdalena, în calitate de asistent medical în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică medicală al Spitalului „ N. Oblu” Iași, a pretins și primit de la doi pacienți suma de 550 lei pentru efectuarea unor examene RMN pentru cap și genunchi. Conform procurorilor, asistent anu s-a oprit aici, iar la data de 27 ianuarie 2016 a pretins și primit de la un pacient suma de 350 lei pentru efectuarea unui examen CT cranian. În această cauză, procurorii au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui autoturism ce aparține inculpatei Rîndașu Maria Magdalena.
În ceea ce îi privește pe Dan Aranyosi și Elena Gherman, aceștia au primit de doi ani și opt luni cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei timp de 4 ani, respectiv doi ani de închisoare cu suspendare ăi termen de supraveghere de doi ani și interzicerea unor drepturi. De asemenea, cei doi inculpați vor presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Direcţiei de Asistență Comunitară Iaşi sau Primăria Iaşi, pe o perioadă de 60 de zile, respectiv 90 de zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu pot presta această muncă.