La finalul anului 2018, autoritățile de la București se laudă cu o rată a absorbției fondurilor europene de aproximativ 20%, performanțe sub așteptări în acest domeniu cheie. E drept că, cu doi ani înainte de încheierea exercițiului financiar 2014-2020, media la nivel european este de 22%, deci la prima vedere lucrurile nu ar sta atât de rău. Totuși, „dacă analizăm cum au ajuns autoritățile la această rată de absorbție de 20%, situația devine foarte complicată și îndoielnică”, explică într-un interviu acordat RFI România Bianca Toma, director de programe și membru al Consiliului Director al Centrul Român de Politici Europene CRPE. 2019 va fi un an și mai complicat, spune Bianca Toma.
„2018 a fost un an complicat și mai ales neclar din punctul de vedere al performanței absorbției fondurilor europene. Depinde foarte mult de modul în care autoritățile de la București raportează aceste date. Astăzi,…
Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.