„În 2010, când a început practic proiectul reabilitării Palatului Patriarhiei din București, discutam timid și puțin înfricoșați despre posibilitatea accesării fondurilor europene. Șansa a fost contractarea unei firme de consultanță cu experiență, care ne-a explicat clar care sunt pașii de urmat, procedurile, și, în același timp, beneficiile și obligațiile care vin odată cu accesarea fondurilor europene”, povestește părintele Liviu Nechita, consilier patriarhal și director al Palatului Patriarhiei, pentru RFI România și PressHub. „A fost, într-adevăr, ca într-un film de aventuri.”
67.000.000 lei de la UE și 10.000 de pagini de semnat pe zi de la statul român
Costul total de reabilitare a Palatului Patriarhiei a fost de 84 de milioane de lei, din care finanțarea nerambursabilă de la UE a fost de 67 de milioane de lei. Restul a venit de la Guvernul României și de la Patriarhia Română.
„Nu a fost…
Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.