Perioada comunistă, urmată de tranziția spre democrație, a lăsat și în Oradea zone mari cu peisaje apocaliptice. Hale industriale ruginite, imobile părăsite, terenuri agricole pline de buruieni, zone degradate, în cartiere sau la periferie. Acestea au dat mereu impresia că Oradea arată ca Viena în centru, și precum orașul ucrainean Kramatorsk, grav afectat de luptele din 2014, la periferie. În ultimii ani, o bună parte din aceste zone au fost transformate în parcuri sau zone de relaxare în cadrul mai multor proiecte de reconversie urbană cu o valoare de aproximativ 7 milioane de euro.
Deși s-a lucrat în permanență la îmbunătățirea spațiilor verzi cu fondurile Primăriei Oradea, proiectele de anvergură au venit în 2018, folosind, ca în multe alte domenii, bani europeni. Proiectul de revitalizare urbană în Municipiul Oradea s-a derulat în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării…
Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.