Recunoscută din punct de vedere al potențialului balnear încă din secolul al XVIII-lea, grație izvoarelor sale de ape minerale clorate, bicarbonatate, sodice, calcice și magneziene care rivalizau din punct de vedere al efectelor terapeutice cu cele de la Vichy (Franţa) sau Karlovy Vary (Cehia), stațiunea Sîngeorz-Băi a intrat din anii ’90 într-un vizibil declin. Autoritățile locale vor să înceapă revirimentul printr-un proiect finanțat cu bani europeni, aflat în implementare, proiect care a deschis deja oportunități pentru Grupurile de Acțiune Locală (GAL).
În perioada comunistă, zeci de mii de turiști treceau anual prin Sîngeorz-Băi pentru a beneficia de principiile renumitelor ape minerale cu indicații în afecțiuni multiple, de la cele digestive și hepato-biliare la cele reumatice sau metabolice. Era perioada în care nu exista practic turism extern din cauza restricțiilor de călătorie impuse de regimul comunist, românii fiind…
Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.