Cu ajutorul fondurilor europene, administraţia locală din Sovata încearcă să redobândească faima de odinioară a staţiunii şi să-şi recâştige turiştii, dar şi să modernizeze zona centrală a oraşului. Vechea staţiune balneoclimaterică Sovata, situată la limita dintre judeţele Mureş şi Harghita, şi-a trăit anii de glorie şi faimă în perioada de dinainte de 1989, când turiștii români erau obligați de regimul comunist să-și petreacă vacanțele în țară, dat fiind că ieșirea din România era, practic, imposibilă.
Vestită pentru lacurile sale sărate (Ursu, Aluniş, Negru, Paraschiva şi altele câteva mai mici) şi pentru baza sa de tratament, în care se tratau cu succes, între alte, afecţiuni care afectau fertilitatea de cuplu, Sovata atrăgea numeroşi turişti, şi români, dar şi străini – mai ales din lagărul comunist. După 1989, şi Sovata a intrat în declin, la fel ca întreg turismul balnear românesc. Însă, în ultimii…
Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.