Aceste au contribuit la mușamalizarea unei neglijențe grave, de la nivelul Școlii Ștefulescu, din Tg-Jiu, neglijență care a pus în pericol viața unui elev de 13 ani.
Acest caz nu este unic: în educația gorjeană, politrucii protejați de PSD supraviețuiesc oricăror erori, de care se fac vinovați; se pare că ministrul Curaj nu este ”autorizat” să intervină, corector, în acest județ.
Voi demonstra că nu e singurul: și ministrul Muncii și șefii de la Inspecția Muncii din România au ”interzis” la a îndrepta erorile periculoase din Gorj…
În Gorj, legile statului român sunt opționale, dacă nu suspendate…
Un elev a căzut în cap la ora de sport, în timp ce profesorul lipsea din sala de sport. Autoritățile nu doresc să știe cine e de vină
Abia a doua zi dimineață, tatăl său, panicat de ce i-a povestit George, l-a dus la spital, pentru un control. Am descris cum Școala Ștefulescu, ISJ Gorj și MENCS au mușamalizat acest accident, rezultat dintr-o neglijență a cadrelor didactice de la școala gorjeană, aici.
Până în momentul de față, deși au fost sesizate, nicio instituție a statului de drept nu s-a implicat să lămurească cine e vinovat că un copil era să-și piardă viața la ora de sport, în timp ce profesorul lui luase, probabil, o pauză de țigară. Era să uit: ISJ Gorj s-a implicat, a ”soluționat” , în sensul în care a emis o hârtie oficială aiuritoare, prin care se angaja să vorbească elevilor despre nocivitatea fumatului în școli și să-i învețe despre autocunoaștere…
ITM Gorj a reacționat similar celor de la ISJ Gorj: sesizați de subsemnatul, conform Legii 319/2006, în loc să demareze o anchetă, mi-au trimis o soluționare, în care mi-au comunicat, sec, cum se definește accidentul de muncă și ce lege s-ar potrivi cazului descris de subsemnatul…
Am remis această soluționare Inspecție Muncii și Ministerului Muncii, solicitându-le să o asume public. Nu am primit niciun răspuns.
Ministerul Muncii și Inspecția Muncii, complice la mușamalizarea ”cazului Preda”
Din cauza lipsei de reacție a celor două instituții, la solicitarea de a-și asuma punctul de vedere al șefului ITM Gorj, care nu s-a autosesizat în legătură cu accidentul de muncă, pe care i-l reclamam, le-am făcut un memoriu. În acesta le solicitam să remedieze faptul că ITM Gorj refuză să-și îndeplinească sarcinile de serviciu. În aceeași zi, Ministerul Muncii mi-a comunicat că a transmis memoriul, spre soluționare, Inspecției Muncii. Fără ca eu să solicit asta, mai ales în condițiile în care Inspecția Muncii nu este altceva, decât principalul protector al politrucilor ce conduc ITM-urile din teritoriu.
Răspunsul de mai sus este remis de Ministerul Muncii, care, iată, la rându-i, a refuzat să se implice în faptul că șeful ITM Gorj refuză să-și exercite sarcinile de serviciu, astfel că a acceptat ca Inspecția Muncii să claseze memoriul.
Mai mult, motivul invocat de aceștia pentru a clasa e neavenit: nu eu am impus Ministerului Muncii să le remită memoriul, iar, în al doilea rând, petiția P 309, din 11.05.2016 nu-mi aprține.
M-aș fi așteptat ca Ministerul Muncii să verifice de ce ITM Gorj refuză să soluționeze un memoriu.
Sau să impună Inspecției Muncii să întreprindă aceste verificări.
În schimb, Ministerul Muncii s-a declarat mulțumit cu răspunsul birocratic al Inspecției Muncii, ca atare nimeni nu vrea să verifice de ce viața elevului Preda a fost pusă în pericol și cine sunt vinovații.
Dacă Dacian Cioloș refuză să facă lumină în acest caz, scriem și Președintelui. Până la urmă, tot ne va oferi cineva un răspuns mulțumitor, la următoarea întrebare: cine răspunde pentru faptul că, în timpul orei de sport, un copil de 13 ani era să-și piardă viața?
Până în momentul de față, toate instituțiile contactate au refuzat să aibă o poziție, conform legislației în vigoare.
Comments 3