Casa cu un etaj din Piața Cetății nr. 11 are patru proprietari și este clădire monument istoric (cod LMI MS-II-m-A-15859). Parterul casei găzduiește un magazin de suveniruri.
Reprezentanții Primăriei din Sighișoara spun că pentru acest imobil a fost întocmit Certificatul de urbanism nr. 88 din 16.05.2017 în scopul „Obținerii autorizației de construire pentru lucrări de reabilitare și restaurare a elementelor de fațadă.”
În așteptarea începerii lucrărilor, casa e acoperită de o plasă de protecție și de schele de lemn.
Cetatea Sighișoarei, inclusă în patrimoniul UNESCO din anul 1999, este una dintre cele mai frumoase și mai bine conservate cetăți medievale din Europa și este printre puținele care sunt locuite și în prezent. Fondată în secolul al XII-lea, pe malul Târnavei Mari, de către sașii aduși în zonă de regii maghiari, și construită în mare parte în secolele XIV-XVI, cetatea s-a păstrat aproape integral și arată și astăzi ca un oraș medieval înghețat în timp.
Cetatea Sighișoarei are aspectul unei așezări cu străzi înguste și pavate, cu cladiri vechi, masive, realizate preponderent din cărămidă. Cetatea a fost înconjurată de un zid de apărare de peste 900 de metri lungime, în mare parte păstrat și astăzi, și străjuită de 14 turnuri de apărare ridicate de breslele ce activau în oraș, dintre care se mai păstrează 9 turnuri, transformate în obiective turistice. Cel mai cunoscut dintre ele este celebrul Turn cu ceas, simbolul cetății.
Sighișoara atrage anual în jur de 200 de mii de turiști români și străini. Festivalul Medieval de la Sighișoara, care se organizează în fiecare an, la finalul lunii iulie (cu o pauză anul trecut) aduce la Sighișoara în jur de 20 de mii de turiști din țară și din străinătate. Dacă va fi organizat în vara acestui an, festivalul va aniversa 25 de ani de la prima ediție.
Surse: sighisoara-traditiesilegenda.ro, Facebook/Sighisoara_oldtimes
Comments 2