Licitaţia pentru studiul de fezabilitate al tunelului pe sub Dunăre a fost câştigată de consorţiul Louis Berger, cu o ofertă de 3,8 milioane de euro. În vreme ce Primăria Galaţi urrmează se semneze contractul pentru studiul de fezabilitate al tunelului, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale cheltuieşte 5,6 milioane de lei pentru reactualizarea studiului de fezabilitate pentru pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila.
În privinţa preţului, edilul a ţinut să facă nişte precizări: „Vă aduc aminte că, de la 10 milioane de euro, cât am avut bugetaţi pentru tunel, am ajuns, în urma caietului de sarcini făcut de PricewaterhouseCoopers la 5,6 milioane preţ de plecare şi cei care au câştigat licitaţia au câştigat cu 3,8 milioane. Mai departe, dacă nu vin şi cu banii pentru construcţia tunelului, trebuie să se mulţumească cu jumătate, adică 1,9 milioane de euro. Aproape cât plăteşte Guvernul pentru reactualizarea unui studiu pentru pod peste Dunăre! Ori noi rămânem cu întregul studiu cald, numai bun de finanţat!”. (…)
„Mergem pe drumul nostru, un drum care mi se pare cel mai simplu, cel mai rapid şi, pentru Galaţi, cel mai de dorit. Proiectul este al Galaţiului, nu-i al lui Stan. Este salvarea Galaţiului! Când va fi gata studiul se negociază acum”, a spus Stan.
Edilul nu a precizat dacă Louis Berger vine şi cu un constructor, dar a subliniat că oricine este bine venit în acest proiect, inclusiv chinezii care au vizitat recent Galaţiul.
Ironii pentru podul de la Brăila
Marius Stan nu pare impresionat de faptul că CNADNR a depus o solicitare pentru emiterea acordului de mediu în vederea implementării proiectului „Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”. „Au nevoie de avizul de mediu ca să poată să mai investească Guvernul – iniţial au zis 1,6 milioane de euro, dar se pare că suma e aproape 3 milioane – ca să reactualizeze studiul de fezabilitate! Şi dacă mă iau după ce scrie în MasterPlanul trimis la Bruxelles, targhetul de timp pentru implementarea proiectului este 2030. Probabil că până atunci mai reactualizează de vreo trei ori, cel puţin, acest studiu de fezabilitate”, a comentat primarul.
Articol integral pe Viața Liberă (Galați)