Gălăţenii au rămas fără Consiliul Judeţean (CJ) după ce Tribunalul Galaţi a dispus, definitiv, anularea hotărârii prin care s-a constituit forul legislativ. Şi asta nu e tot! Magistraţii au dispus şi anularea hotărârilor prin care au fost aleşi preşedintele şi, respectiv vicepreşedinţii CJ Galaţi, dar, în acest caz, autorităţile mai pot face recurs.
De ce a luat instanţa de contencios administrativ aceste decizii? Pentru că, la rândul lor aleşii judeţeni (majoritatea PSD-UNPR-ALDE-PMP) au decis să nu-i valideze mandatul de consilier judeţean lui Marius Stan, fostul primar al oraşului Galaţi. Şicana politică, fără temei legal sau moral, l-a determinat pe Marius Stan să ceară dreptatea în instanţă. Iar instanţa i-a admis contestaţia şi i-a obligat pe pârâţi la „adoptarea unei hotărâri de validare a mandatului de consilier judeţean al reclamantului, în termen de 15 zile de la comunicarea sentinţei”, după cum se arată pe portalul Tribunalului.
Partea proastă este că povestea s-ar putea repeta şi la Consiliul Local al municipiului Galaţi, unde aleşii PSD-UNPR-ALDE au decis, tot fără temei legal sau moral, să nu-i valideze mandatul de ales local lui Marius Stan! Iar pe 24 august 2016, Tribunalul Galaţi va trebui să se pronunţe şi în privinţa procesului intentat de Marius Stan Consiliului Local Galaţi!
Execuţii politice
Aşa pot fi catalogate voturile prin care fostul primar al municipiului Galaţi, Marius Stan (UNPR), a fost lăsat pe tuşa Consiliilor Judeţean şi Local, deşi îşi câştigase, prin voturile gălăţenilor, câte un mandat în ambele foruri legislative.
Concret, la şedinţa de constituire a CJ Marius Stan a lipsit, iar 24 de consilieri PSD, UNPR, ALDE şi PMP s-au abţinut în momentul în care a fost supusă la vot validarea mandatului lui Marius Stan. Paradoxal, printre ei s-au aflat şi UNPR-iştii care, datorită lui Stan, care le-a fost locomotiva politică, au ajuns consilieri judeţeni!
Scenariul s-a repetat şi la Consiliul Local, unde Stan a fost prezent. Cu 14 abţineri (PSD – UNPR – ALDE), mandatul de consilier local al lui Stan nu a fost validat.
Trădare, dar să ştim şi noi!
„Condamnaţilor măcar li se dă ultimul cuvânt”, a fost formula prin care Marius Stan a cerut cuvântul: „Ne-am întors în anii ’90. Îi felicit pe cei de la PSD pentru rezultat, pentru modul cum s-au organizat şi cum au reuşit să stăpâneasca tot în oraş. Le doresc să-l stăpânească, aşa cum îl merită. Nu pot să nu fiu maliţios, să nu le mulţumesc, cu ghilimelele de rigoare, şi celor care s-au prefăcut că sunt alături de mine, cărora Stan le-a întins o mâna, şi, pentru un ciolan cu fasole la Cantina Socială, au trădat. Dar soarta trădătorilor ştiţi unde este, la coada istoriei!”, a spus Stan şi a părăsit sala de şedinţe.
Urmează CL?
Aşa cum spuneam, pe 24 august urmează ca instanţa să ia o decizie în privinţa procesului pe care Marius Stan l-a intentat Consiliului Local. Dacă magistraţii vor pronunţa o sentinţă similară cu cea luată în cazul CJ, de această dată municipiul Galaţi riscă să rămână fără forul legislativ! Şi, ca efect de domino, fără viceprimari – unul dintre ei fiind chiar unul dintre oamenii care i-au fost extrem de apropiaţi lui Marius Stan, Picu Apostol Roman, despre care aţi putut citi aici!
Deranj în PSD
Da, pentru că, deşi se aşteptau ca Marius Stan să-şi câştige validarea mandatelor în instanţă, social-democraţii din fruntea judeţului nu se aşteptau să se ajungă la desfiinţarea CJ! Şi deranjul cel mare este că, între timp, prin fuziunea PMP-UNPR, s-a schimbat majoritatea, şi aşa fragilă din Consiliul Judeţean Galaţi! Şi vor urma „pedepsele”/ execuţiile celor care l-au trădat pe Marius Stan.
Nota de plată
Meciul politic îi costă pe gălăţeni pentru că, odată desfiinţat forul deliberativ judeţean, vor trebui reluate procedurile de constituire, validare a mandatelor şi alegerea preşedintelui şi a vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean. Cel mai probabil, vor trebui revotate, şi toate hotărârile adoptate până acum de CJ şi care, ca urmare a desfiinţării CJ sunt nule de drept.
Şi tot din banii gălăţenilor, va fi achitată şi suma de 1.350 de lei, cheltuieli de judecată.
Iar scenariul s-ar putea repeta şi la Consiliul Local, cu acelaşi preţ.
Parte interesantă este că Marius Stan nu-şi doreşte să rămână nici în Consiliul Judeţean, nici în Consiliul Local, ci ţinteşte un mandat parlamentar! Restul e vendetă politică.
Sursă foto: Viața Liberă
Comments 1