Cum poate să crească producția de bunuri în timp ce cantitatea de deșeuri rezultate să scadă? Alături de alte cinci IMM-uri selectate din toată Europa, o firmă ieșeană din industria modei s-a încumetat să își îmbunătățească tehnologia și să treacă la etapa următoare, economia circulară, un termen tot mai des folosit în mediul de afaceri. Modelul se bazează pe reciclarea deșeurilor și, în același timp, pe modul de realizare a produselor, în așa fel încât să rezulte cât mai puține deșeuri.
În mod evident, pe lângă creșterea competitivității și a inovării tehnologice, oportunitățile noului model economic (de fapt, nu chiar atât de nou) sunt asociate cu protecția mediului. Sistemele de management integrat al deșeurilor și mai vechiul 3R (recuperare, recondiționare, refolosire) sunt doar anexe ale noului tip de economie. Societatea de consum din anii ’90-2000 se întoarce, așadar, spre una bazată pe…
Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.