Peste 2.000 de fermieri din Regiunea Nord-Est, mai tineri de 40 de ani, au accesat fonduri europene pentru dezvoltarea exploatațiilor. Numărul femierilor din întreaga țară care au primit sume de 40-50.000 de euro prin schema de finanțare dedicată instalării tinerilor fermieri în mediul rural se apropie chiar de 10.000. Spre exemplu, Cooperativa agricolă „Lunca Someșului Mic” este un interesant studio de caz despre felul în care banii europeni schimbă modelul de afaceri în România.
„Am adus consultanți de la Cluj” – așa ar putea suna un vers nou pentru celebra melodie „Bal la Apahida” a trupei românești Semnal M. Cu un pic de consultanță de la un ONG clujean, mai mulți legumicultori din comună au format o cooperativă, iar în ultimii doi ani, aproape jumătate din membrii ei au luat fonduri europene pentru a-și dezvolta fermele de legume.
Tractorul european din fundul curții
Banii europeni nu ajung numai la…
Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.