După toate demersurile petiționare întreprinse, Negomireanu a ajuns la concluzia că Ministerul Educației tolerează/protejează astfel de abuzuri ale politrucilor de la vârful Educației gorjene, ca atare, a recurs la ultima opțiune: protestul. Marți, 10 mai 2016, Profesorul Negomireanu își începe protestul în fața Ministerului Educației împotriva sistemului corupt patronat de pesedistul Ion Ișfan, inspectorul școlar general din Gorj.
Jurnalistul Cerasel Cuteanu mai arată că Agenția Națională de Integritate a descoperit că inspectorul Ișfan omisese să-și declare șapte case.
Profesorul Negomireanu a obținut 9.40 la examenul de titularizare din iulie 2013. De 3 ani, nu se poate titulariza, pe motiv că inspectorul general și directorii – politruci pretind că nu au catedre vacante.
În momentul în care unul dintre puținii doctori în Filosofie din Târgu-Jiu, profesorul Negomireanu a cerut să fie titularizat, i s-a comunicat că nu există ore pentru a i se constitui o catedră, chiar dacă a luat 9.40 la examenul de titularizare.
Negomireanu susține, dimpotrivă, că ore ar exista, numai că, în preuniversitarul Gorjului, „nu există transparenţă în privinţa modului în care sunt scoase şi ocupate posturile.” Directorii liceelor și inspectorul general ar ascunde orele, evitând astfel titularizarea celor pe care nu-i doresc.
Negomireanu susține că se încalcă, atât Legea Educației, cât și Metodologia de mişcare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, conform căreia „directorii unităţilor de învăţământ şi comisia de mobilitate a personalului didactic din învăţământul preuniversitar au obligaţia de a reactualiza lista posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate complete şi incomplete, după fiecare etapă a mobilităţii personalului didactic, conform Calendarului”, sarcină pe care nici Inspectoratul Şcolar, în calitatea sa de for însărcinat cu respectarea legalităţii şi nici unităţile de învățământ nu au respectat-o/ îndeplinit-o.
Ce acuză profesorul Negomireanu: orele, pe care s-ar putea titulariza, sunt ascunse de șefii din Educația gorjeană, ca marfa de calitate din magazinele comuniste, dinainte de 1989
Ca atare, nu mai sunt disponibile pentru cei ce se pot titulariza, pe merit, conform notei obținute la examenul de titularizare.
Astfel se încalcă art. 29, alin. 1 din Metodologia mai-sus menționată:
Până când se găsește clientul cel mai bun – nu și cel care are cea mai bună notă la titularizare, totuși – orele sunt ascunse.
În ce licee din Gorj reclamă profesorul protestatar că s-a încălcat Legea Educației
– În COLEGIUL NAŢIONAL TUDOR VLADIMIRESCU, din Tg-Jiu – „au existat, în anii şcolari 2012-2013 şi 2013-2014 colegi cu note mai mici, ore suplimentare alocate ilegal la titulari peste norma de bază şi ore efectuate de pensionari, profesori universitari fără examen de titularizare în învăţământul preuniversitar”, susține prof. Negomireanu.
– În COLEGIUL NAŢIONAL SPIRU HARET, din Tg-Jiu – „ore date preferenţial şi ilegal unor profesori pensionari, ore suplimentare în normele titularilor în anii şcolari 2012-2013, 2013-2014, 2015-2016”, ne-a transmis Negomireanu.
– În COLEGIUL AUTO TRAIAN VUIA, din Tg-Jiu – „au fost ore ocupate de persoane fără studii de specialitate în anul şcolar 2013-2014. Mai mult, la această unitate de învăţământ eu însumi am avut 10 ore de logică şi cultură civică, în anul şcolar 201-2012, care au dispărut în mod ”misterios” în anii următori, pentru a nu mă putea titulariza pe acestea”, afirmă prof. Negomireanu.
– În COLEGIUL NAŢIONAL GEORGE COSBUC, din MOTRU – „în anul şcolar 2013-2014, s-au oferit ore, ilegal, unui pensionar, dar și unui profesor suplinitor cu notă mai mică la examenul de titularizare, asta pe lângă orele suplimentare oferite, ilegal, titularilor”, afirmă Negomireanu.
Mai mult, directorul Colegiului Național Tudor Vladimirescu, Dorin Tașcău, se disculpă, într-un răspuns la o solicitare de informare publică și aruncă vina în ”ograda” ISJ Gorj.
Ca urmare a acestui răspuns, Negomireanu a mers în audiență la Inspectorul general, Ion Ișfan.
Răspunsul lui Ișfan probează modul fanariot al politrucilor din Educație de a concepe puterea „funției”…
Ministerul Educației dă consultanță în vederea… încălcării legii?
Negomireanu și-a căutat dreptatea la Ministerul Educației (MENCS):
„Ministerul Educaţiei a spus în permanenţă că am dreptate, dar nu a iniţiat un control riguros în legătură cu problemele semnalate de mine, nu şi-a îndeplinit sarcina de a verifica şi de a sancţiona autorii ilegalităților. Am făcut numeroase memorii la Ministerul Educaţiei. Unul singur a fost luat în considerare… Acesta atestă vina Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj şi vina unităţilor şcolare.”
Deranjat de zumzetul petiționar al tânărului profesor de Filosofie, Ministrul Educației, Adrian Curaj, a hotărât să trimită corpul de control să verifice cele semnalate de Negomireanu.
La solicitarea societății civile din Gorj, reprezentanții Corpului de control l-au audiat și pe Negomireanu. În timpul audierii, inspectorul Ișfan a intrat peste comisie și l-a amenințat pe tânărul profesor de Filosofie, cu accceptul reprezentanților MENCS: „nu ai tu puterea să mă dai jos pe mine”, i-a strigat Inspectorul General. Nimeni din corpul de control al MENCS nu a sărit în apărarea tânărului profesor, care a trebuit să plece capul în fața politrucului Ișfan.
Ulterior, reprezentanții Corpului de control au părăsit Gorjul. Rezultatele au fost zero.
„Am fost informat, în data de 24 martie 2016, că rezultatele controlului atestă faptul că am dreptate, că au găsit nereguli, că o să se rezolve problema, că o să fiu titularizat și, în acest sens, că o să primesc un răspuns, în cel mult o lună. Acest răspuns nu a venit nici astăzi, chiar dacă a trecut mai mult de o lună. Acest fapt atestă certitudinea că Ministrul Educaţiei încalcă legea pentru a proteja Inspectoratul Şcolar Gorj şi unităţile şcolare din judeţul Gorj care ascund ore”, susține profesorul Negomireanu.
Inspectorul Școlar General Ion Ișfan, surprins de ANI că nu și-a declarat averea
Un aspect interesant, în ceea ce-l privește pe Inspectorul General Ișfan este că a fost surprins, în 2015, de Agenția Națională de Integritate (ANI), că nu și-a depus declarațiile de avere, din momentul în care a devenit inspector general la Gorj. Ca atare, ANI a propus sancționarea contravențională a acestuia.
Sub presiunea ANI, Inspectorul general Ișfan a depus declarație de avere. Spre surpriza opiniei publice, profesorul de matematică Ion Ișfan, titular într-un liceu de comună din Gorj a acumulat o avere impresionantă: 7 case, peste 100 000 euro în conturi bancare, 24 000 mp teren agricol și 8800 mp terenuri intravilane.
Comments 1