Update: Victorie în primă instanţă: candidatul contestat de noi a fost respins
Judecătoria Roman a admis contestaţia electorală formulată de contestatoarea Baciu Teodora în contradictoriu cu intimatul Harabagiu George-Norocel şi, în consecinţă: Desfiinţează Hotărârea nr. 12 din 25 aprilie 2016 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 2 Roman de admitere a candidaturii numitului Harabagiu George-Norocel, ca independent pentru funcţia de primar a municipiului Roman şi, în consecinţă respinge candidatura sus-numitului. Cu apel în termen de 24 de ore. Decizia Judecătoriei Roman o găsiți aici.
Iniţial, motivele pentru care am considerat că această candidatură ridică semne de întrebare erau faptul că George Harabagiu este pietrean, fără nicio legătură cu Romanul – are buletin de Roman de mai puţin de o săptămână, nu a făcut deloc cunoscută intenţia lui de a candida la Roman pentru această funcţie şi nici nu a organizat o strângere de semnături, aşa cum au făcut ceilalţi candidaţi. Când am ajuns la Biroul Electoral de Circumscripţie nr.2 Roman, am avut parte însă de o surpriză şi mai mare: Biroul Electoral i-a acceptat candidatura lui George Harabagiu, deşi documentele depuse de acesta nu respectau prevederile Legii nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.
Mai exact, prin adresa pe care Biroul Electoral de Circumscripţie Roman mi-a transmis-o marţi, la prânz, candidatul independent a depus, pentru susţinerea candidaturii sale, un număr de 700 de semnături. Asta, în condiţiile în care art.50, alin. 2 din Legea 115/2015 se precizează: Pentru funcţia de primar, candidaţii independenţi trebuie să prezinte o listă de susţinători, care trebuie să cuprindă minimum 1% din numărul total al alegătorilor înscrişi în Registrul electoral şi în listele electorale complementare din circumscripţia pentru care candidează, dar nu mai puţin de 100 în cazul comunelor, 500 în cazul oraşelor, şi 1.000 în cazul municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti, precum şi în cazul municipiului Bucureşti.
Aştept soluţionarea acestei contestaţii şi sper ca autorităţile statului să se sesizeze cu privire la aspectele semnalate de mine.
Mulţumesc pentru sprijinul acordat Asociaţiei Iniţiativa România, întrucât m-au îndrumat în demersul meu.
Mulţumesc pentru sprijinul acordat Asociaţiei Iniţiativa România, întrucât m-au îndrumat în demersul meu.
M-au?????
da. pe ma au indrumat -> pe mine m-au indrumat. inca si acum tin minte poezia din clasa a 5-a „pe mine ma m-, pe tine te t-, pe voi va v-„, etc. tu nu, coco?
Da, m-au. E corect.