Blocul fără lift
De 26 de ani, rutina de zi cu zi a locatarilor unui bloc cu 8 etaje este o corvoadă. Ei sunt nevoiţi să urce pe scări din cauza faptului că, de la construcţie, blocul nu are lift. Eforturile devin considerabile atunci când se pune problema urcatului mobilei şi, deşi e hilar, în preajma Crăciunului, unii locatari urcă spata de porc cu scripetele, pe geam. Dacă Primăria Focşani avea autoritate să monteze lift până ca blocul să devină proprietatea locatarilor, acum aceştia sunt îndemnaţi să facă o chetă pentru a-şi monta utilajul. Explicaţia Primăriei către locatari este că piesele deja existente pentru montarea liftului nu mai sunt conforme cu standardele europene.
Copacii asfaltaţi şi fluviile urbane
În urma reabilitării unor cartiere din Focşani, ca urmare a Planului Urbanistic de Dezvoltare Urbană (PIDU), unele dintre alei au fost făcute de mântuială. În câteva parcări s-au asfaltat copacii iar unele dintre străzile reabilitate se transformă în fluvii urbane la prima ploaie, asta pentru că nu a fost realizată corespunzător canalizarea.
Pista de biciclete cu stâlpi în mijloc
Recent, în PIDU a intrat şi cartierul Mândreşti din Focşani, o zonă mai degrabă rurală, având în vedere că se află la periferia oraşului. Aici s-a început reabilitarea străzilor în ideea de a se realiza şi piste de biciclete pentru navetiştii care muncesc în oraş. Numai că “doreii” au realizat pista cu tot cu stâlpii de electricitate în mijloc, astfel că o simplă plimbare cu bicicleta devine rapid un adevărat slalom.
Microbuzul de care nimeni nu are nevoie
În avântul electoral de la alegerile prezidenţiale, Ministerul Dezvoltării a dat primăriei Focşani un microbuz şcolar nou nouţ care şi acum stă parcat în curtea instituţiei, pentru că nu are ce elevi să ducă la şcoală. Explicaţia este că lipsește postul de şofer din organigrama Primăriei, asta în timp ce elevii din comunele Urecheşti sau Ciorăştii Mari nu au suficiente microbuze şi parcurg zilnic 4-5 kilometri pe jos.
Benzi de atenţionare legate de firele electrice
Reabilitarea străzii Coteşti din Focşani s-a făcut fără respectarea unor norme minime de siguranţă. Muncitorii au prins benzile de demarcaţie şi atenţionare de firele electrice de pe stâlpi, motiv pentru care societatea constructoare a fost amendată de Inspectoratul Teritorial de Muncă.
Parcări neasfaltate pentru care se încasează chirie
Unele dintre parcările din oraş nu au văzut strop de asfalt de la Revoluţie, dar Primăria organizează licitaţii pentru locurile de parcare. O astfel de situaţie se regăseşte pe Strada Lupeni, nr. 8 din Focşani.
Drumul prea îngust
Cireaşa de pe tort este însă un drum din comuna vrânceană Tănăsoaia. Aici a fost realizat un drum comunal pe care nu pot trece două autoturisme unul pe lângă altul. În proiect, drumul trebuia să aibă 4 metri lăţimeme, câte 0,75 metri pe fiecare parte de acostament şi apoi şanturi.În realitate, drumul se îngusteaza până la 3 metri 20 -3 metri 40, după cum se poate observa din fotografiile făcute de localnici. Din 2008, de la construcţie, drumul a rămas aşa. El a fost proiectat de firma care i-a aparţinut deputatului PNL Nini Săpunaru – Europroiect şi realizat de firma deputatului PSD Victor Roman.