Tehnica a fost, de altfel, anticipată milimetric de „maestrul” Ion Cristoiu, care a susținut, cu clarviziune, că noul guvern va fi tocat de televiziunile de partid, până în faza în care votantul va cere, cu insistență, un guvern politic, adică cu activiști de partid și politruci.
Printre politicienii foarte vizibili, în a comunica public, folosind tocmai această platformă, s-au numărat, mai ales, Victor Ponta, Sebastian Ghiță și Traian Băsescu. Ce n-au anticipat Cristoiu și politicienii, de tip Ghiță, este că miniștrii, precum Cristian Ghinea, Ministrul Fondurilor Europene, nu pot fi teleghidați, în așa fel încât să bage sub preș jaful lăsat în urmă de „cel mai cinstit guvern”…
Ghinea: Firmele lui Sebastian Ghiță, suspectate de o fraudă de 210 milioane lei, bani publici
La audierea comisiei parlamentare pentru afaceri europene, unde fost adus, pentru a fi supus, în stil stalinist, oprobiului unor politruci, de tip Orlando Teodorovici, sau Ana Birchall, Ministrul Ghinea a susținut că Sebastian Ghiță, prin cele 54 de firme pe care le controlează, a primit, în calitate de contractant sau beneficiar, contracte din fonduri europene, în valoare de aproxmativ 750 milioane lei. Contractele ar fi fost primite de Ghiță, uneori chiar eludându-se legislația achizițiilor publice (n.n. cum este cazul cu contractul pentru dezvoltarea unui sistem informatic, susținut financiar din ”resurse interne”), în timpul guvernării Ponta.
Ghinea a susținut că, în urma raportului preliminar al Corpului de control al Ministerului pe care-l conduce, s-a constatat că, pentru firmele lui Ghiță, s-ar fi autorizat plăți în valoare de 654 milioane lei, dintre care 588 de milioane de lei s-au plătit de la bugetul de stat.
Crâmpei din raportul invocat de Ghinea:
210 milioane lei din plăți au fost suspendate, conform raportului corpului de control al Ministerului Fondurilor Europene, sub suspiciune de fraudă. Cristian Ghinea a susținut că aceste contracte sunt considerate „fraudate”, ca atare statul roman a pierdut și pierde bani, deoarece s-au aplicat corecții financiare: „Deci, acești bani au fost deja plătiți de la buget si nu îi putem cere Comisiei Europene”.
În mod surprinzător, însă, Ministerul Fondurilor Europene nu s-a îndreptat, până acum, împotriva firmelor lui Ghiță pentru a recupera banii: „există o acțiune de recuperare doar pentru vreo 7 milioane de lei”, susține ministrul Ghinea.
Diferența, de la 7 milioane de lei, la 210 milioane, cât ar fi banii pierduți de statul român, pe motiv de Ghiță, „prietenul fostului premier Ponta”, probabil justifică o continuare susținută a campaniei de la România TV împotriva „tehnocraților”, împotriva „tehnocrației” și a oricui și-ar propune să recupereze banii, pe care firmele controlate de Ghiță sunt suspectate a-i fi sifonat – bani plătiți de contribuabilul român.
Ghiță: „Oengiștii ne arestează, în loc să atragă fonduri!”
Replica lui Ghiță a venit, luni seara, la postul de televiziune B1 TV, unde prietenul fostului Premier a făcut tandem cu fostul președinte Traian Băsescu. Interlocutor le-a fost glacialul Sorin Ioniță, de la Expert Forum.
La datele concrete oferite de Ghinea, Ghiță a replicat cu propaganda, ce funcționează la România TV; lapidar, dl. Sebastian Ghiță a susținut ceva asemănător cu discursul lui Dragnea – „vreți cătușe sau pâine?”.
Lacunele logice dintr-un asemenea discurs propagandistic, acceptabil, eventual, doar de spălați pe creier și de oameni fără minimă gândire critică, sunt evidente: e o manipulare feroce a susține că producători de pâine pot fi doar incătușabilii… Deci „pâine” și „cătușe” nu sunt termeni identici, sau care, a priori, să se presupună reciproc: există și brutari care nu fură de la statul român. Asta pentru a demonta, la nivel de simț comun, argumentația propagandistă, de tip Dragnea, în proprii săi termeni.
Ulterior, a delirat, paranoidal, că „oengiștii îi arestează pe oameni, ca el, în loc să atragă fonduri europene”.
Solicitat să explice, concret, la ce se referă, a eșuat în ceva ininteligibil, de tip „cătușe, sau pâine”.
Din nou, logica elementară spune că „a accesa fonduri europene” și „a frauda fonduri europene” nu trebuie să meargă, obligatoriu, mână-n mână. Pentru propagandiști, ca dl. Ghiță, par a merge, ba chiar astfel de fracturi propagandistice de logică sunt promovate, de subordonații lui Ghiță, de la România TV.
Pe scurt, cam așa arată diferența dintre guvernul tehnocrat și guvernul politrucilor corupți, de tip Ponta.
Șansa extraordinară a guvernului tehnocrat
Demersuri, precum al Ministrului Ghinea, ar fi ideal să fie preluate în toate ministerele.
Dincolo de a administra sistemele din subordine, miniștrii, prin corpul de control, ar trebui să identifice modul în care s-a furat din buzunarul românului, sub aparență antreprenorială, de tip Ghiță, în ultimii ani. Dar și să comunice, public, în mod cât mai eficient, aceste fraude.
Un astfel de mesaj ar descuraja corupția și ar putea reprezenta un punct – zero, în sensul resetării, spre repornire, de la premise corecte și cinstite, a respectivelor sisteme.
Aveți dreptate. Acest guvern de tehnocrați poate, spre sfîrșitul mandatului să demaște toate nenorocirile făcute de gunoaiele din parlament pînă la ei și să deschidă ochii handicapaților care votează orbește PSD sau PNL(PDL).
Aveti dreptate toti ministri tehnocrati se dezveleasca gunoiul creat de panta !Sa arate populatiei in mod direct ce si cat s a furat ,iar vinovatii sa plateasca !