Titu Bojin a fost trimis în judecată, în 2015, pentru abuz în serviciu și conflict de interese din pricina afacerilor derulate de o firmă aparținând familiei sale cu Direcția Apelor Banat, în perioada în care Bojin era directorul acesteia. Atunci, mai multe bălți de pescuit din județ au fost concesionate unei firme în care erau acționari soția și fiul actualului președinte al CJT.
La data de 11 decembrie 2014 (mai multe detalii, aici), a fost instituită pe numele acestuia măsura de control judiciar, într-un dosar în care DNA a dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpaților Didilă George, Mihoc Marcel (consilier județean în cadrul CJT), Gavriș Teodor Alexandru, Protopopu Gabriel Telu, Cosmineanu Daniel Ninel, pentru infracțiuni de instigare la abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, dare și luare de mită, instigare la folosire, în mod direct sau indirect, de informații care nu sunt destinate publicității sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la obținerea acestor informații. Dosarul viza nereguli petrecute în cadrul activității Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători CFR SA
În sarcina președintelui CJT Titu Bojin procurorii DNA au reținut (mai multe detalii, aici) printre altele și faptul că, din calitatea pe care a deținut-o, a determinat funcționari de decizie din cadrul unor instituții publice, societăți de stat sau primării să își exercite în mod defectuos atribuțiile de serviciu, în sensul atribuirii, prin fraudarea procedurilor de achiziție publică, a unor contracte, în baza cărora firme controlate de alți inculpați în dosar au furnizat entităților anterior menționate produse care nu le erau necesare sau produse la prețuri supraevaluate.
În perioada mai – iulie 2014, președintele CJT Titu Bojin s-ar fi folosit de influența și autoritatea derivate din pozițiile deținute și pentru a determina funcționari din cadrul Administrației Bazinale a Apelor Banat să își exercite în mod defectuos atribuțiile de serviciu, tot în scopul atribuirii, prin fraudarea procedurilor de achiziție publică, a trei contracte de furnizare către o entitate (S.C. Ecomet West S.R.L) controlată de un alt inculpat în dosar, producând astfel o daună estimată la aprox. 69.901,28 lei.
În data de 8 aprilie 2015, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a majorității inculpaților menționați mai sus, cu excepția președintelui CJT Titu Bojin și a consilierului județean Marcel Mihoc, pentru care s-a dispus disjungerea cauzei și continuarea urmăririi penale într-un dosar distinct (mai multe detalii, aici)
Lista PNL pentru Consiliul Județean Timiș este deschisă de deputatul Alin Augustin Popoviciu, pe numele căruia DNA a dispus, în data de 30 mai 2014, efectuarea urmăririi penale pentru infracțiunea de instigare la abuz în serviciu, într-un dosar în care mai apar, printre altele, numele deputatului PNL Cornel Sămărtinean și cel al fostului președinte al Consiliului Județean Timiș, Constantin Ostaficiuc (mai multe detalii, aici).
După înscrierea sa în competiția pentru șefia CJT, deputatul PNL Alin Popoviciu a declarat într-o conferință de presă că situația în care se află din punct de vedere legal nu reprezintă un impediment în calea candidaturii sale, întrucât criteriile de integritate ale PNL impun restricții doar membrilor care sunt cercetați pentru infracțiuni de corupție sau infracțiuni săvârșite cu violență. Popoviciu a mai precizat și că, la finalul anului 2015, DNA a dispus trimiterea în judecată a trei dintre inculpați, în vreme ce față de sine și Constantin Ostaficiuc s-a dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor (mai multe detalii, aici )
Pe lista PNL pentru Consiliul Județean se regăsește și numele lui Lucian Blaga, menționat la rândul său de procurorii DNA în comunicatul emis la finalul lunii decembrie 2015. Acesta a fost trimis în judecată în dosarul în care apare și numele deputatului Alin Augustin Popoviciu. Lucian Blaga, administrator al unei societăți comerciale, este acuzat că a făcut afirmații mincinoase în legătură cu împrejurările în care a transmis oferte de participare la licitația de închiriere a spațiilor, ascunzând motivul real al simulacrului de ofertare făcut, pentru a crea aparența unei proceduri deschise, transparente și competitive. În realitate, susțin procurorii DNA, ar fi fost favorizată astfel o firmă controlată de Popoviciu și Ostaficiuc.
Candidatul PNL la Primăria Peciu Nou, primarul în funcție Ioan Fărcălău, a executat deja opt luni de închisoare pentru că a fost prins conducând fără permis, după ce actul i-a fost suspendat fiindcă a fost surprins conducând sub influența băuturilor alcoolice (mai multe detalii, aici)
Potrivit unui comunicat transmis în data de 24 mai 2016 de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, candidatul PNL la Primăria Deta, primarul în funcție Petru Roman, a fost trimis în judecată pentru conflict de interese.
La finalul lunii aprilie 2015, inspectorii Agenției Naționale de Integritate au semnalat că primarul Petru Roman se află în conflict de interese de natură penală și administrativă, pentru că, pe durata exercitării mandatului, a girat încheierea, între Primăria Deta și societatea comercială S.C. “ON-WESTLINE” S.R.L în care era asociat împreună cu soția, a patru contracte de servicii, în valoare totală de 28.760 Lei. În plus, Societatea Cooperativă CONSUMCOOP Deta, în cadrul căreia edilul deține calitatea de membru cooperator, a emis către primăria orașului 100 de facturi, în valoare totală de 45.543 Lei. (mai multe detalii, aici)
În ce îl privește pe Miculescu Dănuț, candidatul PNL la Primăria Tomnatic și fost primar al localității în intervalul iunie 2008 – iunie 2012, ANI a semnalat că s-a aflat în incompatibilitate în perioada iunie 2008 – iunie 2012, atunci când a fost simultan primar al comunei Tomnatic și administrator al unei societăți comerciale, SC Domzel SRL (mai multe detalii, aici)
Pe numele candidatului PSD la Primăria Secaș, Sergiu – Adrian Bureșin, există o condamnare la doi ani închisoare cu suspendare condiţionată a pedepsei pe o perioadă de încercare de patru ani, pentru că, în perioada în care acesta a fost agent agricol în cadrul Primăriei Secaș, ar fi săvârșit infracţiunea de complicitate la fraudarea fondurilor UE, în forma tentativei de fals intelectual şi fals material în înscrisuri oficiale. Condamnarea, decisă de Curtea de Apel Timișoara la începutul lunii mai 2010, a vizat inclusiv interzicerea exercitării unor drepturi pe o perioadă de doi ani după executarea pedepsei principale. Printre acestea – dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice și dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. (mai multe detalii, aici)
Muntean Liviu, candidatul PSD la primăria Nădrag, s-a aflat, potrivit reprezentanților ANI, în stare de incompatibilitate în perioada exercitării actualului mandat de primar, întrucât, în același timp, a exercitat şi funcţia de reprezentant al Unității Administrativ Teritoriale al Comunei Nădrag în Adunarea Generală a Acționarilor a S.C. Ecosal-GNSC S.R.L. (mai multe detalii, aici)
Despre candidatul PSD la Primăria Orțișoara, actualul edil Sobolu Gheorghe-Aleodor, ANI consemnează că s-a aflat în incompatibilitate, pe motiv că, începând cu data de 26 februarie 2010, a deținut, în același timp, funcția de primar și pe cea de reprezentant al Orțișoarei în A.G. ale S.C. Centrul de Colectare Deșeuri Eco7 Satchinez SRL. (mai multe detalii, aici)
Numele candidatului PSD la Primăria Recaș, actualul edil Pavel Teodor, a fost implicat în scandalul de corupție vizându-i pe mai mulți șefi ai Poliției Timiș. Curtea de Apel Timișoara a dispus inițial arestarea preventivă, apoi a admis contestațiile celor implicați și a decis înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu. Ulterior, la jumătatea lunii mai 2015, magistrații de la Curtea de Apel Timișoara au decis înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar pentru primarul din Recaș și fostul șef al Poliției Rutiere Timiș, Marcel Crăciunescu.
Pe lista MP pentru Consiliul Județean Timiș figurează numele lui Dorin Iosif Cândea, fost coordonator regional al Registrului Auto Român și fost consilier județean din partea PDL Timiș. Dorin Cândea a fost condamnat pentru că a înmatriculat mașini folosindu-se de documente falsificate și a ajutat mai multe persoane să facă același lucru. Acceptarea lui Dorin Cândea în rândurile Mișcării Populare Timiș a stârnit revoltă în interiorul organizației, soldată cu revocarea din funcție a fostului secretar Căiță Panici și plecarea din partid a unui număr de membri. Argumentând acceptarea în MP a lui Dorin Cândea, reprezentanții conducerii MP Timiș au declarat pentru presa locală că, atâta vreme cât cineva nu este urmărit penal, e liber să facă parte din ce partid dorește. Președintele MP Timiș a precizat și că, în acest moment, cazierul lui Dorin Iosif Cândea este „virgin”. O cerere de reabilitare depusă de acesta a fost admisă de Tribunalul Mureș, la jumătatea lunii iunie 2009 (mai multe detalii, aici)
Și pe numele unuia dintre candidații independenți la Primăria Timișoara, Adrian Romiță Orza, există o trimitere în judecată în stare de libertate (mai multe detalii, aici ). Potrivit unui comunicat emis de DNA în 7 aprilie 2016, acesta este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu, alături de mai mulți funcționari publici din cadrul Primăriei Timișoara și de fostul edil Gheorghe Ciuhandu. Dosarul vizează clarificarea situației alocărilor de fonduri de la bugetul local al Primăriei Municipiului Timișoara în contul S.C. Politehnica Timișoara S.A., în perioada în care Adrian Orza era viceprimar al Timișoarei.
Pe numele candidatului UDMR la Primăria Timișoara, deputatul Molnar Zsolt, ANI a reținut că acesta s-a aflat în incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât a deținut simultan funcția de deputat și calitatea de persoană fizică autorizată prin „Molnar G. Zsolt Persoană Fizică Autorizată” (detalii, aici)