Olar candidează pe locul doi pentru PNL Alba la Camera Deputaţilor şi a mai avut un mandat de deputat în perioada 2008 – 2012.
Fost pedelist, primarul din Horea este avid de publicitate, în special pe televiziunile naţionale, iar în timpul mandatului fostului preşedinte american Bill Clinton şi-a spus „Clinton de Apuseni”. Mai mult, Olar, la acea vreme tot primar în Horea, a ridicat o nouă primărie, care a costat 10 miliarde de lei vechi, şi a numit-o „Casa Albă din Horea”, iar biroul său l-a denumit „Biroul oval”. Edilul a dat comandă şi de o sculptură din lemn care îi înfăţişează pe Bill Clinton şi pe Monica Lewinsky într-o ipostază erotică şi pe care a amplasat-o chiar în noul „birou oval”.
Dincolo de excentricități, Corneliu Olar are probleme de integritate. În 2015, Agenţia Naţională de Integritate a constatat că acesta s-a aflat în conflict de interese administrativ în perioada în care a fost deputat. Astfel, potrivit ANI, în calitate de deputat, a încheiat, în legislatura 2008 – 2012, un contract civil prin care şi-a angajat fiica în funcţia de referent în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 70 şi art. 71 din Legea nr. 161/2003. În baza contractului civil încheiat, fiica sa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 29.139 lei. Olar a atacat în instanţă raportul prin care ANI a constatat conflictul de interese, iar procesul este încă în derulare.
Olar a fost implicat în 2008 şi într-un dosar complicat cu retrocedări de terenuri după ce a retrocedat către două persoane din Horea terenuri aflate chiar aproape de baza pârtiei din Arieşeni şi care aveau o valoare foarte mare. S-a prevalat atunci de o prevedere legală potrivit căreia dacă nu există pădure disponibilă în zona comunei se poate cere retrocedarea pe raza administrativă a unei alte comune care are teren disponibil. Prefectul de Alba de la acea vreme, Arpad Ladany, a criticat retrocedarea şi a dispus un control privind legalitatea acesteia pe motiv că „terenurile din preajma pârtiei se află într-o zonă cu potenţial turistic şi sunt de peste 10 ori mai scumpe decât cele unde trebuia să se facă normal retrocedarea”.
În declaraţia de avere depusă în acest an, Corneliu Olar a trecut patru terenuri şi suprafeţe de pădure în Munţii Apuseni, un depozit bancar de aproape 300.000 de lei dar şi venituri de 30.000 de lei obţinute în 2015 ca şi coordonator al Ocolului Silvic Horea – Apuseni SRL şi 4765 de lei ca şef birou în cadrul Primăriei Horea. El are declarate şi o casă de locuit dar şi o cabană în comuna Horea.
Olar este cunoscut în zonă ca un om cu bani, având încă din anii 2000 afaceri cu gatere de tăiat şi prelucrat lemnul. De asemenea Ocolului Silvic Horea Apuseni SRL, la care Corneliu Olar afirmă în declaraţia de avere că a fost „coordonator” şi de fapt a fost administrator în 2015, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,84 milioane de lei.
Comuna lui „Clinton de Apuseni” a apărut în ultimii ani în mai multe reportaje din presa centrală din cauza tăierilor de pădure, iar într-un raport Greenpeace, Horea şi zona limitrofă a apărut ca una din zonele cele mai defrişate din România.
La alegerile din acest an, Corneliu Olar are foarte mari şanse să ajungă deputat, locul doi de la Camera Deputaţilor fiind considerat eligibil pentru PNL Alba având în vedere scorul partidului de la alegerile locale. La alegerile precedente din 2012, Olar a candidat pe Colegiul 5 Munţii Apuseni din partea ARD, dar a fost învins de preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, care a candidat din partea USL. Dîrzu a obţinut 54,91 %, iar Corneliu Olar a reuşit să obţină doar 25,81 % din voturile alegătorilor din acel colegiu.