Fiul fostului parlamentar a primit un job în consiliul de administraţie al Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, soţia este în cărţi pentru șefia Electrica Galaţi și, cel mai probabil, se pregătește și un nou contract oferit de Primăria Galați televiziunii controlate de familia Pâslaru pentru transmiterea şedinţelor consiliului local.
De îndată ce şi-au început mandatul parlamentar, nu mică le-a fost mirarea noilor aleşi ai Galaţiului să dea, de câteva ori pe zi, pe holurile Camerei Deputaţilor, peste Florin Pâslaru, fostul lider al deputaților PSD. La ultimele alegeri, acesta fusese scos de pe listele PSD după ce, în iulie 2016, fusese condamnat de ÎCCJ la şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese – își angajase fiul la cabinetul parlamentar, plătindu-l cu bani publici.
Pâslaru ne declara atunci că o condamnare nu constituie un impediment pentru o a treia candidatură parlamentară. Şi totuşi numele lui n-a mai apărut pe buletinul de vot la alegerile din decembrie 2016, părând că PSD şi-a curățat listele la Galați.
Oficial, acum figurează consilier parlamentar la Cancelaria președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și el condamnat în 2016 la doi ani cu suspendare în dosarul Referendumului.
„E mereu agitat! Face şi desface, stabileşte întâlniri, discută cu toţi!”, comentează parlamentarii gălățeni, pricepând că influenţa lui Pâslaru este mult mai mare decât cea a unui simplu consilier la grupul parlamentar al PSD.
Potrivit unor informații, Pâslaru este de facto sau urmează să fie numit şeful Cancelariei preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.
Contactat telefonic, Florin Pâslaru ne-a declarat că, în prezent, este doar consilier la Cancelaria lui Dragnea:
„Domnul Dragnea nu şi-a uitat oamenii care i-au fost aproape. Mă ocup de pregătirea proiectelor legislative, de relaţia preşedintelui Camerei Deputaţilor cu toate grupurile parlamentare, nu doar cu grupul PSD, şi de pregătirea întâlnirilor preşedintelui. De pildă, dacă urmează să se întâlnească cu un alt lider parlamentar din străinătate, eu mă ocup de întâlnirile pregătitoare. Pe scurt, mă ocup de tot ce se numeşte legătura preşedintelui cu structurile din Parlament”.
Și fiul, Florin Alexandru Ioan Pâslaru, a primit un job bine remunerat. A fost numit membru în noul Consiliu de Administraţie al Regiei Autonome Administraţia Fluvială a Dunării de Jos, unde indemnizaţia lunară ar depăşi, lunar o mie de euro.
Potrivit CV-ului, de pe portalul AFDJ, Pâslaru Junior este absolvent al Facultăţii de Management-Marketing din cadrul Universităţii Româno-Americane, şi al unui curs post-universitar în cadrul Institutului Diplomatic Român. Şi-a început cariera profesională ca reporter la TV Galaţi, a fost consilier parlamentar, apoi administrator – general manager la SC Paf Media SRL, societate care controlează TV Galaţi, şi unde este acţionar împreună cu mama lui, Valerica Pâslaru. Singura legătură a juniorului Pâslaru cu Dunărea pare să fie permisul de conducere ambarcaţiune categoria C, D.
Soţia lui Florin Pâslaru, Valerica Pâslaru, este în cărţi pentru postul de şef al Electrica Galaţi, în prezent, fiind doar şef al Serviciului investiţii din cadrul sucursalei de distribuţie a energiei electrice.
În aceeași logică și pe baza tradiției locale, urmează un contract pe bani publici oferit de autorităţile gălățene. De la începutul anului, Primăria municipiului Galaţi se tot străduieşte să contracteze „Servicii de transmitere în emisiuni TV a şedinţelor Consiliului Local Galaţi” (CL).
Primăria a apelat la procedura simplificată şi prima încercare a fost anulată. Potrivit informaţiilor noastre, cel mai mic preţ ar fi fost oferit de o altă televiziune locală, Vox Tv, controlată de deputatul ALDE Eugen Durbacă, post care, în prezent, nici măcar nu mai emite.
Primăria a lansat un nou caiet de sarcini al achiziţiei, valoarea estimată a contractului fiind de 97.500 de lei fără TVA, pentru zece luni, cu posibilitate de prelungire încă trei luni în 2018.
Interesant este că, faţă de primul caiet de sarcini lansat, acum au apărut condiţii noi pe care – coincidenţă sau nu – le îndeplineşte doar Tv Galaţi.
Concret, acum se cere ca ofertantul „să fi prestat activităţi similare celor solicitate prin caietul de sarcini şi altor operatori economici sau instituţii publice”. Ceea ce Tv Galaţi a prestat cu prisosinţă şi pentru Consiliul Local Galaţi şi pentru Consiliul Judeţean Galaţi. De asemenea, se mai cere să nu fi fost amendat de către CNA „în ultimele 12 luni calendaristice”.
Rămâne de văzut dacă TV Galaţi va câştiga contractul aşa cum a câştigat, în ultimii şapte ani, peste 100.000 de euro, din contractele de difuzare a şedinţelor Consiliului Judeţului Galaţi.
Comments 1