Anca și George Băeșu, așa cum reiese din declarația de avere publicată pe 18 martie 2016, şi-au făcut partajul celor două terenuri deţinute în Varniţa şi în Focşani şi al apartamentelor din Focşani şi Bucureşti. Şeful ANRP mai declară că deţine bijuterii, icoane şi ceasuri în valoare de 17.000 euro, iar în conturi are 15.000 euro şi 50.000 lei.
George Băeşu a rămas cu 24,75% din acţiuni, în valoare de 90.000 lei, în timp ce fosta sa soţie, Anca Viorica, deţine 75% din acţiuni, în valoare de 300.000 lei, la firma înființată de cei doi, SC Succes Consulting SRL. La capitolul venituri obţinute de George Băeşu în 2015, acesta declară indemnizaţia şi sporurile de la ANRP în valoare de 100.658 lei, indemnizaţia obţinută de la Societatea Comercială Complexul Energetic Hunedoara – 15.221 lei şi pe cea de la OMV Petrom, unde Băeşu este membru în Consiliul de Supraveghere şi al Comitetului de Audit – 141.875 lei.
Anca Băeşu, angajată a Ministerului Afacerilor Externe, a obţinut în 2015 salarii în valoare de 52.017 lei. Şeful ANRP mai declară venituri obţinute din transfer valori mobiliare de 1.985 lei şi dobanzi bancare de 260 euro şi 2.000 lei.
Băeșu se teme pentru soarta averii
Președintele ANRP spune că nu a divorțat, cu toate că presa locală a speculat acest lucru, el precizând doar că a făcut partajarea averii pentru că, în ultimul timp, s-a confruntat cu o serie de probleme menite să-i afecteze, în viitor, bunurile comune.
„Eu și soția mea nu am divorțat. Am făcut doar o separare de bunuri matrimoniale, tocmai pentru ca activitatea mea profesionala să nu se mai poată răsfrânge asupra familiei”, a declarat șeful ANRP.
Cine este George Băeșu? Cumătrul baronului baronilor, Oprișan
George Băeșu este cumătrul lui Marian Oprișan, baronul de Vrancea fiind nașul de botez al primului său copil. Băeșu a fost, pe rând, subprefect și prefect de Vrancea, deputat și consilier economic la Ambasada României în Grecia. Potrivit Hotnews, în calitate de deputat „a propus și a votat amendamentele care transformau Codul de Procedură Penală într-un scut al infractorilor, criticate de Comisia Europeană; a votat amendamentele la legea Agenției Naționale de Integritate care i-au limitat prerogativele; a votat amendamentele la legea privind sancționarea faptelor de corupție prin care se elimină din randul faptelor penale acordarea creditelor cu încălcarea normelor de creditare și folosirea acestora în alt scop decât cel declarat; a propus și a votat amendamentele în urma cărora ANI nu se mai ocupa decât cu verificarea corectitudinii formularelor declarațiilor de avere”. În plus, se mai precizează că Băeșu „a votat în 2006 proiectul de lege prin care procurorii șefii sunt propuși de CSM în loc de ministrul justiției. A mai fost pe listele CPC/CGC. Nu a semnat Pactul pentru Statul de Drept 2008″, mai precizează Hotnews.ro. Șeful ANRP și-a luat doctoratul în 2011, în cadrul Facultății de Drept, Universitatea București, cu teza „Organizații interparlamentare”, avându-l ca îndrumător pe fostul premier Adrian Năstase.
Omul se pune la adapost! Si asta e ‘ doctor ‘, facut de bombonel, asa ca ce ne miram!
Georgica ai grija ca esti luat in vizor!
Poate nu ar fi rau sa te caute si pe tine putin la teza!!!