Cel care deschide lista este primarul reședinței de județ, Romeo Stavarache, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare de Tribunalul Bacău, în Dosarul Apartamentul, pentru tentativă de abuz în serviciu. Fapta s-ar fi produs la atribuirea unui apartament către Gheorghe Muntianu, subordonat în cadrul instituției pe care o conduce. Dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Alba Iulia, următorul termen fiind în data de 27 mai 2016. Primarul a mai fost trimis în judecată și pentru 5 infracțiuni de luare de mită, dosarul aflându-se pe rolul Tribunalului Bacău, instanță de fond.
În comuna Măgura, atât primarul, Constantin Trăistaru, cât și viceprimarul, Iordache Costrăș, au fost trimiși în judecată pentru conflict de interese, respectiv complicitate la conflict de interese. Conform ANI, Constantin Trăistaru a semnat contractul individual de muncă prin care fiul său a fost angajat pe funcția de consilier juridic în cadrul Compartimentului Aparatul Permanent al Consiliului Local al Comunei Măgura, Județul Bacău. În ceea ce-l privește pe viceprimar, s-a reţinut că a sprijinit activitatea primarului Trăistaru prin iniţierea, în decembrie 2012, a unui proiect de hotărâre privind modificarea organigramei şi statului de funcţii, urmărind exclusiv crearea aparenţei de legalitate pentru a permite angajarea fiului primarului. Ambii candidează pentru mandatul de primar al comunei, Constantin Trăistaru din partea PMP, iar Iordache Costrăș din partea PNL.
În Glăvănești, primarul Gheorghe Tilibașa a fost condamnat la 1 an și șase luni de închisoare cu suspendare, după ce ar fi construit un sistem de alimentare cu apă în satele Muncelu și Glăvănești fără proiect tehnic, fără avize și fără licitație pentru atribuirea lucrării.
Ionel Gălățanu, candidat independent la primăria Odobești, a fost condamnat în 2014 la un an și șase luni de închisoare cu executare, după ce s-a purtat abuziv cu subordonații, pe care i-a lovit și înjurat.
În Brusturoasa, primarul Sorin Atonoaie, care candidează pentru un nou mandat din partea UNPR, a fost trimis în judecată pentru conflict de interese. Conform unui comunicat al Parchetului General, el a încheiat în 2008 un acord de parteneriat cu o asociație în cadrul căreia soția sa deținea funcția de preșendinte, a aprobat, în 2013, 23 de referate de necesitate în baza cărora s-au achiziționat direct produse de la o societate comercială a cărei unic asociat și administrator era fratele său, iar în 2009, primarul a luat decizia achiziționării directe a unor materiale pentru un joc de artificii de ziua comunei de la o firmă în care soția sa avea statutul de asociat.
Iulian Durlan, primar al comunei Căiuți, ales din partea Partidului Social Democrat, candidează pentru un nou mandat din partea Partidului Mișcarea Populară, cu toate că a fost trimis în judecată în ianuarie 2015 pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat în Dosarul Retrocedărilor ilegale. În același dosar au fost trimiși în judecată Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam.