Editura „Academica Brâncuși” a UCB Târgu Jiu a publicat cărți scrise de un condamnat pentru fapte de corupție. Dar nu orice condamnat. Este vorba de Grigore Dobre, patronul firmei de construcții ZEUS din Pitești, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție, în dosarul Președintelui Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu.
Firma lui Dobre a lucrat la construcția noului sediu al UCB din Complexul Debarcader, sediu care trebuia să fie gata din anul 2010, dar cele 12 acte adiționale la contractul cu firma lui Dobre au epuizat fondurile alocate de Ministerul Educației Naționale în acest sens și, în afară de parter și câteva spații unde se țin diverse conferințe inițiate de Gorun Adrian, totul este șantier.
Terminând banii universității alocați de minister acestei investiții, Președintele Biroului Senatului, Adrian Gorun, încheie o convenție bilaterală cu S.C. Zeus prin care aceasta se obligă să efectueze lucrări de 1.000.000 lei la acest obiectiv, cu plata ulterioară și eșalonată din partea universității, începând cu 1.01.2012, conform Hotărârii nr.254.
Când acesta a intrat la închisoare, la data de 05.02.2015 universitatea din Târgu Jiu, care ar fi fost datoare aproximativ 1.000.000 lei, a vrut să-i dea o mână de ajutor, să „scrie” două cărți pe care le-a recenzat Monica Bîcă, decanul Facultății de Educație Fizică. Înainte ca Dobre Gheorghe să se apuce de scris, Gorun Adrian ar fi trimis-o pe Monica Bîcă la vorbitor, cu Dobre (se poate verifica lista persoanelor care l-au vizitat la penitenciar) să-i spună omului titlurile cărților care îi vor fi scrise. Titlurile cărților pe care Dobre „le-a scris” nu au nici o legătura cu experiența lui de constructor ci mai mult cu preocupările doamnei Monica Bîcă. În mod sigur, un număr de exemplare ale cărților ar trebui să se afle în biblioteca Tudor Arghezi a UCB. Cărțile ar putea fi un plagiat după unele similare scrise de Monica Bîcă.
Monica Bîcă – decanul Facultății de Educație Fizică
Titlurile cărților scrise de Dobre și timpul în care au fost scrise:
1.Particularitățile managementului în domeniul activităților motrice, 13.08.2015-31.08.2015(18 de zile).
2.Calitatea vieții și indicatorii ei – importanța motricității în viața oamenilor, 30.09.2015-30.10.2015(30 de zile).
Pentru astfel de cărți plagiate, unii sunt anchetați de DNA. Poate și din acest motiv Gorun Adrian a ordonat ca intrarea în incinta bibliotecii Tudor Arghezi a UCB să se facă numai cu cartelă magnetică, iar în ceea ce privește suporturile de curs și cărțile al căror autor este prof. univ. dr. Adrian Gorun, este interzisă multiplicarea și împrumutul, acestea putând fi studiate doar în incinta bibliotecii.