„Vreau să asigur pe toată lumea că agenţia este funcţională, facem inventarul bunurilor indisponibilizate, deci nu avem niciun fel de întârziere”, a spus Raluca Prună.
„Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) are un preşedinte, are un consiliu, care s-a numit prin reprezentanţi de la fiecare instituţie, Ministerul Justiţiei, Ministerul de Finanţe, parchetele. Am avut două asemenea întâlniri, am numit preşedintele Agenţiei, este domnul Cornel Călinescu, care a fost director în Ministerul Justiţiei şi care este unul din cei mai mari experţi anticorupţie la nivelul administraţiei”, a spus ministrul Justiţiei, Raluca Prună, citată de News.ro.
De asemenea, spațiile folosite pentru depozitarea acestor bunuri erau de multe ori improprii, iar metodele de valorificare a produselor perisabile implicau procese obscure și greoaie din partea ANAF. În plus, sumele de bani indisponibilizate erau depozitate în conturi diferite, făcând imposibilă centralizarea datelor pentru a putea obține o statistică relevantă în acest sens.
ANABI a apărut pentru a veni în întâmpinarea tuturor acestor probleme prin folosirea unor persoane specializate în evaluarea și administrarea bunurilor indisponibilizate, dar și prin crearea unui cont unic prin intermediul căruia gestionează și monitorizează sumele de bani sechestrate.