În Tâmna, Ion Cioară, candidat PSD pentru un nou mandat, a fost depistat de ANI în conflict de interese după ce, în 10 iulie 2008, a semnat o dispoziție prin care fiul său este numit în funcția de referent debutant în cadrul Serviciul pentru situații de urgență din cadrul Primăriei comunei Tâmna.
Rafael Dunărințu, candidat PSD pentru un nou mandat de primar în Baia de Aramă, a fost trimis în judecată de DNA, alături de soția sa, pentru fraude cu fonduri europene. Conform anchetatorilor, ea ar fi beneficiat de fonduri din cadrul proiectului „Instalarea tinerilor fermieri”, de până la 40.000 de euro, cu toate că nu îndeplinea condițiile pentru obținerea sumelor, fiind ajutată de mai mulți funcționari din cadrul Centrului Regional și Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.
Primarul comunei Prunișor, Nandi Covlea, alături de alte șase persoane, a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală și spălare de bani, valoarea totală a prejudiciului ridicându-se la aproape 6 milioane de lei. Conform procurorilor DIICOT, grupul infracțional organizat furniza facturi fiscale în schimbul unor comisioane cuprinse în 3 și 10% din valoarea acestora, contravaloarea lor fiind achitată prin transferuri bancare în conturile firmelor emitente, dar și cu chitanțe de plată în numerar. Ulterior, după retragerea în numerar a sumelor și după reținerea comisioanelor, liderii grupării înapoiau banii partenerilor de afaceri care îi reintroduceau în patrimoniul firmelor deținute. Între anii 2009 și 2013, firmele au efectuat livrări nereale de mărfuri, reducându-și artificial profitul și prejudiciind bugetul statului cu peste 6 milioane de lei. Nandi Covlea candidează, din partea PSD, pentru un nou mandat la șefia comunei.
Aceeași metodă a fost folosită și de primarul din Bâcleș, Lucian Coandă, care a fost pus sub control judiciar, alături de alte două persoane, fiind acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani. Și acesta, pe când era asociat și administratorul unei firme de construcții din Drobeta Turnu Severin, emitea facturi fictive pentru ca firma să deducă ilegal TVA și de a se sustrage de la plata impozitului pe profit. Și el candidează, din partea PSD, la un nou mandat de primar.
Aflat la al cincilea mandat la Primăria Poroina Mare, Dan Anuța a fost dovedit de CNSAS ca fiind un colaborator al fostei Securități, acționând sub numele de cod „Dorel”. Acest lucru nu l-a oprit pentru a-și încerca norocul la un nou mandat de primar.
În Dârvari, primarul Vasilică Ologu a fost prins conducând microbuzul școlar fără a deține carnet de conducere pentru nicio categorie. La scurt timp după, el a fost reținut pentru 24 de ore după ce ar fi hărțuit sexual două angajate din subordinea sa, una dintre ele fiind demisă după ce i-a refuzat avansurile, cealaltă fiind înștiințată că i se va desface contractul de muncă. Anul trecut, Vasilică Ologu a fost din nou reținut, fiind acuzat de uz de fals, delapidare și de fals intelectual. El, alături de încă o persoană, ar fi falsificat mai multe documente oficiale în urma cărora aceasta ar fi obținut sume de bani reprezentând indemnizația aferentă perioadei noiembrie 2015 – februarie 2016, când persoana respectivă era suspendată din funcție.
Primarul comunei Godeanu, Ionică Gheorgheci, a fost pus sub control judiciar după ce ar fi prezentat și folosit cu rea-credință documente false, inexacte sau incomplete pentru a obține pe nedrept fonduri europene. Conform DNA, el ar și solicitat și obținut de la APIA, ajutat de un funcționar, fonduri de 1.426.983 lei, pentru 198 de hectare. În schimbul „ajutorului”, funcționarul ar fi primit aproximativ 35% din valoarea totală a acestor fonduri. Ionică Gheorgheci candidează pentru un nou mandat din partea PSD.
Tot pentru fraude cu fonduri europene a fost trimis în judecată și fostul primar al comunei Rogova, Ion Balaure, care va candida din partea PNL pentru funcția de primar. Acesta a semnat și ștampilat patru adeverințe prin care a atestat, în fals, că patru persoane dețin terenuri pe raza comunei Rogova, instigându-le, apoi, să facă cereri către APIA pentru a obține fonduri nerambursabile în baza documentelor respective.
În Burila Mare, primarul Jenică Cicic a fost dovedit ca fiind un colaborator al fostei Securități, acționând sub numele de cod „Ștefănescu”. Mai mult, ANI a constatat patru falsuri în declarațiile sale de avere. Și el candidează, din partea PSD, pentru un nou mandat de primar.