PNL a deschis lista pentru Senatul României cu Daniel Fenechiu, deputat și președinte al Partidului Național Democrat (PND), partid care a semnat un protocol de colaborare cu PNL. Daniel Fenechiu a candidat la Primăria Capitalei, în iunie și este cunoscut pentru faptul că, în calitate de avocat, i-a stat alături lui Dan Diaconescu timp de 17 ani. De altfel, Daniel Fenechiu a ajuns deputat, în 2012, pe listele PP-DD.
La Camera Deputaților, lista PNL este deschisă de Ionel Palăr. Fost vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Neamț și actual deputat, Ionel Palăr a apărut ca martor în dosarul DIICOT privind prostituatele de lux coordonate de soția lui Codruț Marta. În trecut a fost implicat într-un scandal de deturnare a unor fonduri europene. Acesta a vândut unei bănci parte a unei clădiri realizate cu fonduri nerambursabile cu scopul de clinică medicală.
Tudorița Lungu a condus mai multe instituții din Bacău și a fost, o perioadă, subprefect al județului. Acum are șanse de a merge în Camera Deputaților, fiind a doua pe lista PNL.
PSD Bacău îl trimite din nou în Parlament pe deputatul Gabriel Vlase. Acesta este acum deputat și numele său este strâns legat de cel al lui Viorel Hrebenciuc, cariera politică a lui Vlase datorându-se fostului lider social-democrat. De altfel, numele lui Gabriel Vlase apare în rechizitoriul DNA privind dosarul retrocedărilor ilegale de pădure în care a fost inculpat Hrebenciuc. A doua poziție pe lista PSD Bacău pentru Camera Deputaților este ocupată de Teodora Șotcan, inspector școlar general.
Viitor senator PSD de Bacău va fi Dragoș Benea, fost șef al CJ Bacău și acum președinte PSD Bacău. Dragoș Benea, tatăl lui, și logodnica acestuia au fost vizitați de procurorii DNA în 2014, dar dosarul de corupție nu a fost finalizat nici acum, deși la perchezițiile de acum doi ani s-au ridicat numeroase documente. În urmă cu un an, Benea a accidentat o femeie și a plecat de la locul accidentului cu victima în mașină. Nu a dus-o direct la spital, ci s-a oprit la CJ Bacău (atunci Benea era șeful instituței). La volan s-a suit o altă persoană care a dus victima la spital.
PMP vrea să îl trimită în Camera Deputaților pe Valerian Vreme. Fost ministru al comunicațiilor în guvernul Boc, Valerian Vreme apare în dosarul Microsoft. Presa locală scrie că PMP Bacău a făcut o colecție de traseiști politici. Valerian Vreme a trecut pe la PNL, PDL, UNPR și apoi PMP. Al doilea candidat pentru Camera Deputaților, Cristinel Manolache, a făcut politica PSD, PC, PER, UNPR, PSRO (la alegerile locale) și PMP. Iar candidatul care deschide lista pentru Senat este Ion Melinte, care a plecat din PSD pentru a intra în partidul lui Traian Băsescu. Nu înainte de a face o oprire la PP-DD.
PRU Bacău a reușit „performanța” de avea pe primul loc pe lista pentru Camera Deputaților un parlamentar condamnat la închisoare. După ce candidaturile au rămas definitive, senatorul Marius Isăilă a fost condamnat la cinci ani și patru luni de închisoare pentru trafic de influență și fals în înscrisuri private.
Deputatul Constantin Avram mai vrea un mandat în aceeași cameră a Parlamentului din partea ALDE. Pe listele ALDE au fost incluși trei primari și un viceprimar: primarul de Moinești, Viorel Ilie, este cap de listă la Senat. Tot la Senat candidează și Dragoș Daniel Ștefan, viceprimarul Bacăului, în timp ce Toma Constantin, primarul din Dărmănești, și Ștefan Tifan, primarul din Berzunți, candidează la Camera Deputaților.
Uniunea Salvați România (USR) îl propune la Camera Deputaților, pe primul loc, pe Lucian Stanciu-Viziteu – antreprenor cu studii în Franța, care a înființat o firmă ce produce de termoizolație din lână de oaie pentru locuințe. Mihai Gîrbă, candidatul cu șanse pentru Senat, are o firmă de consultanță în atragerea de fonduri europene.
La Bacău candidează și doi independenți, ambii pentru Camera Deputaților: Ioan Cosmin Curelea, fost primar al comunei Cașin, și Sorin Șova, consilier județean independent – în luna iune a obținut aproximativ 16.000 de voturi.